זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 1 כוסות תמרים מגולענים (כ-32 תמרים)
- 1/2 כוס שיבולת שועל רגילה
- 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית, רצוי מלוחה (ניתן להוסיף 1/4 כפית מלח ים)
אופן ההכנה:
לפני שמתחילים: אם התמרים אינם לחים ומעט דביקים, משרים אותם במים במשך 10 דקות ומסננים.
1. טוחנים את התמרים במעבד מזון עד לקבלת פיסות קטנות, ללא גושים.
2. מוסיפים את שיבולת השועל וחמאת הבוטנים וממשיכים לטחון עד לקבלת עיסה אחידה. לחטיפים פריכים יותר, מוסיפים עוד קצת שיבולת שועל.
3. משטחים את העיסה בתבנית בגודל 20X20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, לשכבה אחידה. מקפיאים במשך שעה לפחות, ובעזרת סכין חדה, מחלקים למלבנים או ריבועים, בגודל שווה.
החטיפים נשמרים היטב בכלי אטום במקרר עד שבועיים או במקפיא עד חודשיים.