זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 500 גרם בשר טחון
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי לא מבושל
- 1 בצל לבן, קצוץ דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק (ניתן להחליף בתימין טרי)
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית ראס אל חנות
לרוטב:
- 4 כפות שמן
- 1 בצל לבן גדול, פרוס
- 2 עגבניות תמר, פרוסות
- מלח ופלפל שחור
- 4 כפות רסק עגבניות
- כ-3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה ומניחים בצד, למנוחה.
הכנת הרוטב:
2. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות. מוסיפים את פרוסות העגבניות, מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ויוצקים פנימה את המים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
3. כשהרוטב רותח ומבעבע, יוצרים קציצות בגודל שווה מהעיסה, ומסדרים אותן בזהירות בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהקציצות מוכנות.