זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 450 מ"ל מים רותחים
- 2 כפיות סוכר חום בהיר
- 1 כוס קפה מבושל חם מאוד (אספרסו / קפה נמס מבושל במים)
- 50 מ"ל וויסקי אירי
- 1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה - חלבית או פרווה
אופן ההכנה:
1. ממלאים שני ספלי זכוכית במים הרותחים, מחכים 2 דקות ושופכים החוצה את המים - כך מוודאים שהספלים יישארו חמים.
2. מניחים בכל ספל כפית סוכר חום, מחלקים בין הספלים את הקפה המבושל, מערבבים עד שהסוכר נמס ומחלקים מעל את הוויסקי.
3. בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת בעזרת מערבל חשמלי, עד שמתקבל קצף רך וסמיך. מניחים שכבה עבה של קצפת על כל ספל ומגישים מיד, מקושט בשבבי שוקולד, אם רוצים.