זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2-3 בצלים לבנים, קצוצים
- 300 גרם הרינג שמאלץ (כמה שיותר שומני, יותר טוב), ללא עור, קצוץ
- 1 פלפל ירוק חריף, עם הזרעים, קצוץ
- 1/2 פלפל כתום / צהוב / גמבה אדומה, קצוץ
- 1 כפית גדושה של חרדל דיז'ון
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- מיץ לימון אחד קטן, סחוט היטב
- 5 כפות שמן
אופן ההכנה:
מניחים בקערה גדולה את הבצלים, הדג והפלפלים, מוסיפים את החרדל, מתבלים במלח, פלפל שחור ויוצקים על הכל את מיץ הלימון והשמן. מערבבים היטב ומאחסנים בכלי אטום במקרר למשך לילה כדי שהירקות יקבלו "כבישה" מהרוטב והטעמים יהיו עשירים יותר.
שימו לב: ככל שקוצצים את הירקות קטן יותר, הכבישה תהיה מהירה יותר.