זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- חבילה חסה, חתוכה לרצועות
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 1 מלפפון, פרוס לחצאי עיגולים
- 2-3 כפות שמן זית
- חבילת שעועית קפואה, מופשרת
- 2-3 שיני שום, פרוסות
- מלח גס ופלפל ארבע העונות גרוס
- 1 כף סילאן
- 4-5 כפות שומשום
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1. במחבת, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השעועית והשום ומתחילים להקפיץ בעזרת כף עץ.
2. מתבלים במלח גס ופלפל ארבע העונות וממשיכים לערבב ולהקפיץ.
3. מוסיפים את הסילאן, השומשום ואגוזי המלך, מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש.
4. בקערת הגשה, מניחים את החסה, הבצל הסגול והמלפפון, מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים הכל יחד בעדינות.