סלט תירס וגרעינים קלויים
מתאים ל: 6 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות
מרכיבים:
6 כוסות גרגרי תירס - טרי, קפוא או משימורים
1 בצל שאלוט גדול, קצוץ
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כפית מלח ים
2 כפות סוכר חום
3 כפות שמן חמניות
3/4 כוס גרעיני דלעת, קלויים
3/4 כוס גרעיני חמנייה, קלויים
1 כפית אורגנו
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת הגשה את בצל השאלוט הקצוץ וגרגרי התירס.
2. בכלי קטן, מערבבים את מיץ הלימון יחד עם המלח והסוכר, ומוסיפים בהדרגה את שמן החמניות, עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומשפרים תיבול - הרוטב אמור להיות יותר מתקתק מחמוץ.
3. ממש סמוך להגשה, מוסיפים לקערת התירס והשאלוט את גרעיני הדלעת והחמנייה ו-2/3 מהרוטב. מערבבים היטב, טועמים, ואם צריך עוד רוטב, מוסיפים. מפזרים מעל את האורגנו ומגישים.
סלט תירס וירקות
מתאים ל: 4 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות
מרכיבים:
280 גרם גרגרי תירס - טרי, קפוא או משימורים
1 עגבנייה בינונית, קצוצה
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
2 כפות מיונז
2 כפות מיץ לימון או ליים טרי
2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
סמוך להגשה, מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומגישים מיד.