הרב רפי מנת, מומחה לכשרות מלונות ורבה של אוסם, מזהיר את היהודים הטסים למלונות בדובאי כי הם מסתכנים באכילת בשר טרף ושתיית יין נסך. הראיון המלא, מחר בתוכנית 'סוגרים שבוע עם ישי כהן'.
לדבריו: "לבנות מערכת כשרות בבית מלון זה דבר מסובך מאד. אנחנו רואים זאת בימי הקיץ ובחג הפסח כשאנחנו צריכים להפוך מלון מכשר למהדרין, כמה הכשרות ועבודה זה דורש, והנה כאן פתאום קמה לה תופעה של בתי מלון בדובאי שמכריזים שניתן יהיה לקבל אוכל כשר בכל מלון, אין דבר כזה".
הרב מנת הוסיף: "אני חושב שאולי יהיה בית מלון אחד שאם יעבדו עליו כמו שצריך הוא יוכל להיות כשר באמת. הדבר הזה דורש המון עבודה ואף הטמעה של מושגי הכשרות לצוות המלון שהיום לא יודע מה זה להפריד בין בשר לחלב. אין להם מושג של הכשרת כלים, ושל קניית כלים חדשים בגלל כלים שנטרפו".
"ועדיין לא דיברנו על הנושא של בישול ישראל", הוסיף הרב מנת: "והעובדה שאין שם עד היום שום עובד או משגיח יהודי שהחליף את התבניות, או את הזכוכיות במטבח, שם בישלו אוכל טרף".
לדבריו: "כואב לומר את זה, אבל צריך לדעת שמי שטס לדובאי רוב הסיכויים שהוא אוכל אוכל טרף".