רכיבים
- מלח ופלפל שחור
- ענפי בצל ירוק במשקל כולל של 450 גרם
- 1 ביצה
- 1 כפית רוטב סויה
- 1/2 כוס קמח, לאחר ניפוי
- שמן קנולה / שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר בינוני מלא במים עם 1 כף מלח. במקביל, קוצצים גס 3/4 מכמות הבצל הירוק ואת רבע הכמות שנשארה, קוצצים דק ככל הניתן.
2. את הבצל הירוק שקצוץ גס מוסיפים לסיר עם המים הרותחים, מבשלים במשך 5 דקות או עד שהבצל רך ומוציאים מהמים למסננת. שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול. מעבירים את הבצל לבלנדר יחד עם 1/2 כוס ממי הבישול וטוחנים יחד עד לקבלת רוטב ירוק.
3. בקערה גדולה, מערבבים היטב את רוטב הבצל עם הביצה ורוטב הסויה ואז מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את הבצל הירוק שקצוץ דק ומערבבים לאיחוד.
4. יוצקים שכבת שמן דקה למחבת טפלון ומחממים על אש בינונית-גבוהה. לכל פנקייק משתמשים ב-1/4 כוס מהבלילה. יוצקים למחבת, מטגנים במשך 2 דקות מכל צד ומגישים מיד.