לבסיס:
- 60 גרם סוכר
- 70 גרם קמח לבן, מנופה
- 60 גרם חמאת אגוזי לוז / שקדים / בוטנים / טחינה
- 1 חלמון
לבראוניז:
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי (עדיפות ל-60% מוצקי קקאו), קצוץ
- 1 כוס פחות 2 כפות (180 מ״ל) שמן
- 1/4 כפית מלח
- 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן, מנופה
- 2 כפות (20 גרם) קקאו, מנופה
- 1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר, קצוץ
לשיוש:
- 4-5 כפות גדושות ממרח נוגט (פרלינה)
- 50 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו). בקערה, מערבבים את כל חומרי הבסיס. מרדדים את הבצק שנוצר לקוטר תבנית בגודל 20*20 ס"מ או מרפדים ידנית בצורה אחידה. אופים במשך 10 דקות (הבסיס לא משחים וזה בסדר).
2. מכינים את הבראוניז: ממסים את השוקולד במיקרוגל, בקערה בינונית, בפולסים קצרים, עד לקבלת שוקולד מבריק וחלק. מוסיפים את השמן, טורפים ומוסיפים את המלח, הביצים - אחת אחת והסוכר. טורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, הקקאו והשוקולד ומערבבים רק עד לאיחוד. יוצקים את תערובת הבראוניז על גבי הבסיס ומשטחים.
3. מניחים כמה כפות ממרח נוגט בכמה אזורים ומשיישים בעזרת סכין / קיסם. מפזרים את האגוזים. אופים במשך 25 דקות, לא יותר.
הבראוניז מתייצבים במקרר.
לחיתוך סימטרי, מקררים במשך לילה אחד או במשך כמה שעות טובות במקרר.