כיכר השבת
המדריך המלא

בין הזמנים בטוח: כך תמנעו אסונות בחופשה

לצערנו בשנים האחרונות אנו עדים ללא מעט אסונות בימי חופשה 'בין הזמנים'. בכדי שנשמור על החיים ונקיים את מצוות 'ונשמרתם', ריכזנו לכם את כל הדגשים אליהם צריך לשים לב (תיירות)

| כיכר השבת |
בין הזמנים, אילוסטרציה (צילום: יונתן זינדל פלאש 90, אוליבייה פיטוסי פלאש 90)

לצערנו כמעט ולא היה בין הזמנים ללא אסון כתוצאה מטיול אליו יצאו בחורים בכדי לחלץ עצמות. גם בימי בין הזמנים האחרון היו מספר מקרים של התייבשויות ומקרים מצערים.

ארגון ‘אמת ליעקב’ שחרט על דגלו את העלאת המודעות לסכנות ונזקי הגוף השונים מפרסם את כל הדגשים שצריך לשים אליהם לב.

"האסונות נגרמים ברובם, עקב חוסר תשומת לב ומודעות לסיכונים, בכל ימות השנה בכלל ובימי בין הזמנים בפרט. רבים נוסעים למסלולי הליכה, חופי הים, אגמים, נחלים, מפלים ובריכות, והסכנה בהם גדולה ביותר" אומרים בארגון. "כידוע, אסונות רבים, שכיחים גם אצל תינוקות וילדים הנמשכים למשחקים במים, אפילו מים רדודים עלולים להוות, סכנה מוחשית".

להלן מספר כללי ברזל, ששמירה עליהם, תצמצם באופן ניכר, אסונות מיותרים:

● מסלולי הליכה: חובה לוודא מראש, שהמסלול אכן מתאים לאופי וגילאי המטיילים, יש לבדוק האם המסלול מתאים, למשפחות עם ילדים (נגישות בטוחה לעגלות) או למיטיבי לכת בלבד. חשוב לקרוא היטב, את המפה ולקחת אותה למסלול.

ציוד הכרחי לטיולים: כובע חובה, כמות מרובה של מים (לפחות ליטר מים לכל שעת הליכה לכל מטייל). במהלך הטיול מומלץ לאכול ארוחה קלה, המכילה פירות ושאר דברים מזינים ופחות, ממתקים ומלוחים.

אין להתקרב למקומות: שיש בהם חשש נפילה, כגון: צוקים או בורות. יש לוודא מראש שמזג האוויר ביום הטיול יהיה נוח ומתאים.

פרטי לבוש: חובה לנעול נעלים סגורות, תקינות, ללא קרעים וסוליות שאין בהם סכנת החלקה (נעלי ספורט), מומלץ ללבוש, ביגוד קל ובהיר, רצוי להשתמש בקרם הגנה.

ההליכה בשבילים המסומנים, ללא עקיפות או קיצורים ובוודאי לא להיכנס למקומות המסומנים בסימני אזהרה שונים.

יש לתכנן מראש, מספיק זמן ליציאה מהמסלול, לפני רדת החשיכה, כדי לסיים באור יום. במקרה וירד הלילה, אין להתקדם ללא תיאום עם מוקד חירום.

נייד: חשוב ביותר להצטייד, בטלפון נייד, עם סוללה מלאה וגם סוללת גיבוי, למקרה הצורך.

סלעים: בשום אופן לא הופכים או מגלגלים, סלעים ואבנים, כי אי אפשר לדעת מה מסתתר מאחוריהם (נחשים ועקרבים וכל מיני זוחלים מסוכנים)

מים לא מזוהים: אין לשתות מים, ממקורות לא מזוהים או ממערכות השקיה מחשש להרעלה.

● שירותי הצלה: חל איסור גמור, להיכנס למרחצאות, ללא נוכחות של מציל מורשה ומנוסה, גם במים שקטים (בריכה, כנרת) ועל אחת כמה וכמה בים התיכון.

בנחלים, אין להיכנס למים עמוקים כלל, וכן אין להיכנס למקומות שהמים בהם סוערים. הכלל הזה תקף גם למי שבטוח בעצמו, כי תמיד עלולים לקרות מצבים, שאינם בשליטתו ומסוכנים ביותר, כגון זרמים, מערבולות, בורות מסוכנים וגלים שבאים בפתאומיות.

קפיצה למים: אפשרית, רק במקומות המיועדים לכך ולבעלי יכולת שחיה טובה.

בים ובבריכה: יש לשמור על קשר עין עם המציל, חשוב לציית להוראותיו בענייני בטיחות במים. וכמובן, לא מומלץ לשחות לבד.

• ילדים: חובה למנות "מבוגר אחראי", שתפקידו לוודא ולראות, בכל רגע נתון, את שלומם של הילדים והתינוקות. הוא חייב להיות במרחק נגיעה מהם ולשמור על קשר עין רציף, עליו לשמור עליהם, גם במים, בגובה של סנטימטרים בודדים. אין לעזוב את המקום, גם לדקות בודדות (אף פעם אי אפשר לדעת, והזמן עלול להתארך מעבר לכך!)

אין להשאיר בבית ללא השגחה, דלי עם מים, גם בגובה נמוך. עדיף להאכיל את הילדים אחרי הרחצה, כי בליעת מים, חס וחלילה, בבריכה או בדלי, עדיפה על קיבה ריקה.

● חדרי אירוח ובריכה פרטית: וכן מאגרי מים, שלא ניתן לרוקן, חובה לגדר, כפי שכבר נפסק להלכה (פורסם ב- 'קול קורא של פוסקי הדור ע"י ארגון 'אמת ליעקב'), עם גדר בגובה של לפחות 1.10 מטר מהקרקע, למניעת כניסת ילדים ופעוטות ללא השגחה.

שער הכניסה, חייב להינעל מעצמו, ללא אפשרות פתיחה לילדים. כיסוי לבריכה, חשוב אך לא מהווה תחליף לגידור ונעילת הגישה אליה.

סורגים: חשוב לוודא שכל בכל החלונות ובמרפסות מותקנים סורגים בטיחותיים כראוי.

בקרבה לכביש: יש להסביר לילדים, שוב ושוב את הסכנות הטמונות בו.

● השכרת רכב: חשוב לשכור רכב מחברות מורשות, חוקיות וידועות, כך תוודאו, שהרכב תקין חוקי ומבוטח, השכרה מחברות פיראטיות, אינם מבוטחות כראוי בחלק מהמקרים (חייב בביטוח מיוחד), ותקינות הרכב, לא תמיד מתאים לרכבים בעלי נהגים מרובים.

● נסיעה משפחתית: חשוב להקפיד על מספר נוסעים חוקי, כך כולם יהיו מבוטחים, חשוב להקפיד על חגורות תקינות לכל נוסע.

● התרעננות: נהג עייף, הוא נהג מסוכן. עדיף לעצור בתחנות דלק, תחנות ריענון, חניונים או כל מקום מוגן אחר. במידה ואין אפשרות כזו, יש לעצור רחוק ככל הניתן משפת הכביש מהפס הצהוב.

● חוקים והוראות: יש לזכור ולהפנים, ההוראות והחוקים נועדו להבטיח, את שלומם ובטיחותם של הנוסעים והמטיילים ולכן תמיד, יש לציית לתמרורים ולהוראות.

● אופניים: בעת רכיבה על אופניים, חבישת קסדה תקינה, חובה. עדיף לרכב במקומות המיועדים לכך. אין לנסוע בכבישים, יש להימנע מנסיעה, במהירות גבוהה, על מנת שלא לאבד שליטה. יש לוודא, שהבלמים תקינים ופעילים ואת תקינות תאורת הלילה ומחזירי אור.

בעת חציית כביש, חובה לחצות במעבר חציה או רמזור להולכי רגל. הרכיבה על אופניים חשמליים או גלגינוע (הוברבורד) רק על פי החוק, הגיל המותר לרכיבה הוא, 16 ומעלה.

• ארוחה בטבע: במהלך ארוחה בטבע, הקפידו על הדלקת אש, רק במקומות המיועדים לכך, העמידו מבוגר אחראי על מנת, לוודא מניעת גישת פעוטות למקור החום, שלא ינזקו, וכן מניעת התפשטות ניצוצות או אש, לנקודות דליקות בסביבה, כגון עלים יבשים, עצים או כל פריט דליק אחר.

● צפיפות: במקומות בעלי פוטנציאל לצפיפות, יש להעדיף, כניסה/יציאה 10 דקות לפני או אחרי, כך שלא תקלעו לדוחק מיותר ומזיק.

מטיילים, זכרו - הקפדה על הכללים, יבטיחו לכם ולבני משפחתכם, ימי 'בין הזמנים' וטיולים מהנים , נעימים ובטוחים.

יש לציין, כי כל האזהרות הנ"ל הן "מצות עשה מדאורייתא" של 'וחי בהם' (ויקרא יח' ה'), וכן נכלל בציווי של 'ונשמרתם מאד לנפשותיכם' (דברים ד' טו'), וחובה גמורה היא, על כל אחד ואחת, לשמור על כל הכללים הנ"ל ללא שום הוראת היתר.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות