זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 1 כפות שמן זית
- 1 שאלוט גדול, פרוס דק
- 1 שן שום גדולה, פרוסה דק
- מלח (רצוי גס) ופלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה מעושנת
- צרור מנגולד או תרד (כ-6 כוסות), קרוע גס
- 1/4 כוס ציר ירקות או מים
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את השמן ונותנים לו להתחמם במשך 20 שניות ולהתפשט על כל המחבת.
2. מוסיפים את פרוסות השום והשאלוט ומטגנים יחד במשך 2 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהוב ורכים בקצוות. מתבלים בקורט נדיב של מלח ובפפריקה מעושנת ומערבבים הכל יחד.
3. מוסיפים את המנגולד למחבת ומערבבים בתנועות הקפצה (כדאי להיעזר במלקחיים בשלב הזה). יוצקים פנימה את ציר הירקות או המים, מתבלים בפלפל שחור ומביאים לרתיחה עדינה במשך 3-5 דקות. מערבבים, טועמים, משפרים תיבול, אם צריך ומסירים מהאש.