זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
לעוגיות:
- 250 גרם (1 כוס) חמאת בוטנים, עדיפות לטבעית
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 1 ביצה
- קורט מלח
לציפוי:
- 150 גרם שוקולד חלב / מריר
- 2 כפיות שמן
- 1 כף גדושה ממרח נוגט / אגוזים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר, הביצה והמלח - לתערובת אחידה. בשלב זה, ניתן לגלגל את העיסה עם ידיים מעט רטובות לבצק שיהיה נוח לעבודה. מצננים במשך שעה במקרר.
2. מגלגלים לכדורים קטנים בגודל מטבע של שקל ואז יוצרים צורת במבה קטנה. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים במשך 10 דקות, להתייצבות. מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
3. ממסים בקערה את השוקולד. מוסיפים את השמן והנוגט / ממרח האגוזים ומערבבים לממרח חלק. מעבירים לכוס צרה וטובלים קצה אחד של כל עוגיה בציפוי השוקולד.