רכיבים
- מלח גס
- 340 גרם פסטה פטוצ'יני / סוג אחר לבחירתכם
- 2 כפות חמאה
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 340 גרם פלפלים אדומים קלויים מצנצנת, קצוצים גס
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס פרמזן מגורד + עוד לקישוט
- פטרוזיליה קצוצה - לקישוט
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים, מבשלים את הפסטה על פי ההוראות המצוינות על גבי החבילה. שומרים כוס אחת ממי הפסטה ואז שופכים את המים.
2. לבינתיים, במחבת גדולה, על אש בינונית, ממסים את החמאה. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהבצל רך והשום מזהיב קלות, במשך כ-4 דקות. מסירים מהאש.
3. מעבירים את תערובת הבצל למעבד מזון ומוסיפים את הפלפלים האדומים הקלויים והשמנת. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
4. מוזגים את תערובת הפלפלים האדומים למחבת. מוסיפים חצי כוס ממי הפסטה ואת הפרמזן ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מתבלים במלח.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים עד לציפוי ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מי פסטה, כף אחת בכל פעם. מקשטים בפטרוזיליה ובפרמזן נוסף ומגישים מיד.