רכיבים
- 3 בננות בשלות מאוד
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/2 כוס אבקת קקאו
אופן ההכנה:
במעבד מזון, טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד 2 כפות אבקת קקאו, עד שמתקבל מרקם סמיך (כמו של עוגה בחושה).
הכנת הגלידה:
מעבירים חצי מהתערובת לכלי זכוכית, מכסים ומקפיאים עד שמתקבלת גלידה קפואה ויציבה. מפשירים על השיש במשך 10 דקות לפני ההגשה.
הכנת העוגיות:
על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים תלוליות שוות מהתערובת שנותרה (כדאי להיעזר בכף גלידה, ליצירת עוגיות עגולות). בשלב זה ניתן לנעוץ בעוגיות שוקולד-צ'יפס כתוספת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 8-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומתקשות. מוציאים את התבנית מהתנור, ממתינים 3-5 דקות ואז מעבירים את העוגיות לצינון על רשת.