רכיבים
- 3/4 כוס (170 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר מגורען
- 1 כפית תמצית וניל
- ½1 כוסות (200 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס ריבת תות
- 1/4 כוס שקדים פרוסים - לא חובה
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר המצוידת בוו הקצפה, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית, במשך 3-4 דקות, עד לקבלת קרם. מקציפים פנימה את תמצית הווניל. בקערה קטנה משלבים את הקמח והמלח, מוסיפים לתערובת החמאה ומקציפים במהירות נמוכה, רק עד לאיחוד. נזהרים לא לערבב את הבצק יתר על המידה.
2. נוטלים כ-3/4 כוס מהבצק לציפוי השטרויזל. מצננים קצרות במקרר או במקפיא. מעבירים את הפירורים הנותרים לתחתית תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ ולוחצים היטב ליצירת שכבה אחידה, כשהקצוות גבוהים מעט מהמרכז. מצננים קצרות במקרר.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. לאחר שהבצק התייצב מעט ואינו רך מדי, מעבדים את בצק השטרויזל באצבעות עד שנוצרים גושים גדולים.
4. מורחים את הריבה על פני הבסיס. מפזרים מעל את תוספת השטרויזל, משאירים חלק מהריבה גלויה ואז מפזרים את השקדים, אם משתמשים. אופים על תבנית אפיה גדולה במשך 35-40 דקות, עד לקבלת צבע חום זהוב. מניחים על רשת התנור להתקררות מוחלטת.
5. מכניסים למקרר לשעתיים, כדי שהמילוי יתייצב. מגישים בטמפרטורת החדר.
הטארט ישמר במשך 3 ימים במקרר כשהוא מכוסה היטב, או בכלי אטום, או עד חודשיים במקפיא (מפשירים לילה במקרר לפני.)