לראשונה מאז חדר הנגיף לחיינו, מדינת ישראל מגיעה לשיא חדש מבחינת מספר חולי הקורונה. כך על פי מרכז המידע והידע של אגף המודיעין, שפרסם היום (שני) את הנתונים החדשים והמטרידים.
הנתון החדש, מתייחס לחודש הנוכחי (ספטמבר), אז החלה עלייה תלולה בנתוני התחלואה בקורונה במדינת ישראל, שהגיעה עד ל-5% ביום ונמצאת כיום על 11%.
במהלך החודש האחרון, שיעור הנדבקים מקורונה טיפס לרמה של 11% וגם לאחר החג האחרון שבוצעו מעט בדיקות, האחוזים עדיין נשארו גבוהים ועמדו על 10.5 אחוזים.
מספר החולים החדשים ברחבי העולם, נמוך משמעותית מבישראל ועומד על כ-200 חולי קורונה ליום, בשבוע האחרון הגיעו בישראל לשיא חדש, כ-300 חולים חדשים (למיליון נפש) ביום ובכך עקפה אף את ארה"ב.
אתמול אובחנו בישראל 2565 נדבקים חדשים בנגיף, אלא שבמהלך החג מספר הבדיקות שבוצעו עמד על 24,449 - כמחצית ממספר הבדיקות היומי שנהוג בתקופה האחרונה. עם זאת, שיעור הבדיקות החיוביות ממשיך להיות גבוה ועומד הבוקר על 10.5 אחוזים. בבתי החולים מאושפזים 643 חולים במצב קשה, מהם 170 מונשמים.
הממוצע העולמי לתמותה מקורונה עומד כיום על 124 איש למיליון איש ואילו בישראל המצב חמור ביותר ועומד על 137 איש למיליון נפש.
פרופ' רונית קלדרון-מרגלית מבית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית והדסה, מסבירב ב'חדשות 12': "כבר זמן מה שישראל היא מהמדינות המובילות בשיעור התחלואה לנפש".
"אילו הסיבה לכך הייתה כמות בדיקות גבוהה - היינו רואים ששיעור הבדיקות החיוביות הוא נמוך, אבל לצערנו הרב לא כך המצב. השיעור עומד על כ-11% חיוביים ומדובר בנתון גבוה ביחס לעולם. מערכת הבריאות בישראל כבר עכשיו כמעט ואינה עומדת בנטל החולים. הטיפול בחולי הקורונה בא על חשבון טיפול בחולים אחרים והמערכת היא שחוקה".
פרופ' נדב דוידוביץ', ראש בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון וחבר ועדת המומחים של פרויקטור הקורונה רוני גמזו טוען."הסגר שהוטל הוא לא פיתרון סופי אלא מאפשר להקנות לנו זמן להורדת שיעורי התחלואה הגבוהים".
"אם לא נשכיל לנצל את הזמן כדי להשלים את מערך קטיעות שרשראות ההדבקה לשימוש נרחב בבדיקות והתגייסות ציבורית - אז לא נוכל לראות שיפור ניכר בהמשך. כך או כך, לאחר הסגר נצטרך לחזור למימושו של מתווה הרמזור".