רכיבים
- 45 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי + תוספת נדיבה לשימון התבנית
- 3 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 1 כף עלי תימין טריים
- 3/4 כוס יין לבן
- 3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים
- 2 תפוחי עץ בקליפה ירוקה בהירה (לא חמוצים מדי), לא מקולפים אך שטופים היטב
- 1/4 1 כוסות שמנת לבישול או שמנת צמחית
- 1 כוס חלב / חלב סויה / מים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות ומשמנים בנדיבות עם חמאה תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים.
2. פורסים את תפוחי האדמה ותפוחי העץ דק דק בעזרת מנדולינה ומניחים יחד בקערה. אם יש גרעינים, מסירים אותם.
3. ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את הבצל, מתבלים במעט מלח, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מקבל גוון שקוף. מסירים את המכסה, מגביהים את האש ומערבבים פנימה את התימין והיין הלבן. מבשלים עוד 5 דקות עד שהבצל זהוב ומכבים את האש.
4. מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה והעץ, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ. בקערה נפרדת, מערבבים את החלב והשמנת.
5. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה לתבנית המוכנה ומשטחים לשכבה אחידה. יוצקים מעל את תערובת השמנת, מפזרים מעל עוד קצת תימין וכמות נדיבה של פלפל שחור.
6. מכסים את התבנית בנייר אפייה ואז בנייר כסף ואופים במשך כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים ואז מסירים את הכיסוי מהתבנית ואופים במשך 20 דקות נוספות.