רכיבים
- 2-3 כפות שמן צמחי או שמן בוטנים
- 450 גרם פרגיות או חזה עוף, פרוס לרצועות
- מלח ופלפל שחור
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 ביצים
- 4 כוסות אורז לבן ארוך מבושל (רצוי אורז שבושל יום לפני)
- 3 כפות רוטב סויה מתוק (ניתן להחליף בתערובת טריאקי וסילאן או ברוטב צ'ילי מתוק)
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- להגשה: 1 ביצה (לכל סועד)
אופן ההכנה:
1. מחממים ווק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השמן וברגע שהשמן חם מאוד, מוסיפים את רצועות העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים היטב עד שהעוף משנה מתחיל לאבד את הגוון הוורוד. מוסיפים את השום ומקפיצים במשך 1-2 דקות, עד שעולה ריח שום.
2. מסיטים את רצועות העוף לשולי הווק, יוצקים את הביצים למרכז וכשהן מתחילות להתייצב כמו ביצת עין, מערבבים אותן בעזרת כף גדולה עד שמתקבלת מעין חביתה מקושקשת. מערבבים את "החביתה" עם העוף ומסיטים אותם לשוליים.
3. מוסיפים את האורז למרכז הווק, מערבבים ללא הפסקה יחד עם העוף והביצים ותוך כדי יוצקים מעל את רוטב הסויה. ממשיכים להקפיץ ולערבב עד לשילוב מלא ונזהרים שהאורז לא יישרף. מוסיפים את הבצל הירוק, מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש.
מגישים מיד, חם, עם ביצת עין על כל מנה וכמיטב המסורת האינדונזית, מוסיפים פרוסות עגבנייה ומלפפון.