רכיבים
- 450 גרם תפוחי אדמה, רצוי בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים גס
- 2 שיני שום, פרוסות
- 45 גרם חמאה לא מלוחה + חמאה נוספת לשימון התבנית
- 1 כף חלב
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 1 כוס גבינת מוצרלה, פרוסה
- 1/2 כפית רוזמרין מיובש
- 1/2 כפית תימין מיובש
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות עם חמאה את כל החלק הפנימי של תבנית מרובעת בגודל של כ-24 ס"מ או תבנית אובלית / עגולה בנפח זהה.
2. בסיר גדול, מניחים את תפוחי האדמה והשום הפרוס עם תיבול נדיב של מלח, מכסים במים קרים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. מסננים את המים מהסיר וממתינים 5-10 דקות עד שכל הנוזלים יתאדו.
3. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה ומועכים אותם לפירה.
4. בסיר קטן, מבשלים יחד את החמאה והחלב עד שהחמאה נמסה לגמרי. יוצקים על הפירה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.,
5. מעבירים את תערובת הפירה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון. מפזרים מעל את הפרמזן, מסדרים עליה את פרוסות המוצרלה ומתבלים ברוזמרין, תימין, אורגנו, מלח ופלפל שחור.
6. אופים במשך 30 דקות או עד שהפשטידה בגוון זהוב-שחום יפה והגבינה מבעבעת. ממתינים 5 דקות לפני שמגישים.