זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 נתחי פילה סלמון
- 450 גרם ברוקולי
למרינדה:
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס דבש
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.
2. מניחים את נתחי הסלמון בשקית עם סגירת זיפלוק או בקערה בינונית, יוצקים עליהם את המרינדה ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
3. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומפזרים את הברוקולי בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 15 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור, מסיטים את הברוקולי לצידי התבנית ומניחים את נתחי הסלמון במרכז. אופים במשך 10-12 דקות ומוציאים מהתנור.