רכיבים
- 2 כפות שמן קנולה
- 4-6 ירכי עוף, עם עור
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 4 גזרים בינוניים, פרוסים לטבעות
- 3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 2 בצלים סגולים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף עלי טימין טריים, קצוצים
- 1 כף עלי אורגנו טריים, קצוצים
- 2 כפיות גרידת לימון + 1 כף מיץ לימון
- 1 כוס אורז לבן ארוך
- 4 כוסות ציר עוף
- 1 כף עירית טריה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים מכשיר גריל או מחבת פסים. מחממים כף אחת השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.
2. מצפים את העוף בפפריקה, כפית אחת של מלח וקורטוב של פלפל, בקערה גדולה. מניחים את עור העוף כלפי מטה במחבת ומבשלים עד שהעור זהוב אך לא כהה מדי, במשך 4-5 דקות. מעבירים את העוף לצלחת בעזרת מרית מתכתית.
3. מוסיפים למחבת את כף השמן הנותרת, הגזר, הסלרי והבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים אך טרם מזהיבים, במשך 4-5 דקות. מערבבים פנימה את השום, הטימין, האורגנו, גרידת הלימון, מיץ הלימון, 1/2 כפית מלח וקורטוב של פלפל ומבשלים עד שמתחילים להריח את השום, במשך כדקה.
4. מערבבים פנימה את האורז ומבשלים ללא הפרעה, עד לקלייה קלה, במשך כ-2 דקות. שופכים פנימה את הציר, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים לאיחוד ואז מחזירים את ירכי העוף למחבת, עם העור כלפי מעלה. מביאים את הנוזל לרתיחה ומכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז רך והעוף מבושל, במשך 15-20 דקות.
5. מסירים את המכסה מהמחבת וצולים את העוף בגריל עד שעור פריך וזהוב, במשך 2-3 דקות. מפזרים את העירית ומגישים.