רכיבים
- 4 תפוחי אדמה (במשקל כולל של כ-700 גרם)
- 1/2 בצל, פרוס דק
- 2 1/2 כפות שמן צמחי
- מלח ופלפל שחור
- 12 ביצים
- 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 200 גרם תרד מאודה קלות
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה:
ציוד נדרש: 2 תבניות אפייה מלבניות גדולות, עדיף בציפוי נון סטיק
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה אחת.
2. מקלפים את תפוחי האדמה ומגוררים אותם ישירות לתבנית המוכנה. מוסיפים לתבנית את הבצל הפרוס, השמן, מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל בעדינות עם הידיים. משטחים את תערובת תפוחי האדמה והבצל על התבנית, כך שהיא תרפד אותה לגמרי בצורה שווה. אופים במשך 20 דקות עד שמתקבלת מעין לביבת לטקס גדולה ומלבנית בגוון זהוב-שחום יפה.
3. בזמן שתפוחי האדמה נאפים, מכניסים לתנור גם את התבנית השנייה, כשהיא ריקה, לחימום.
4. שוברים את הביצים לקערה, מתבלים במלח ופלפל שחור וטורפים היטב.
5. לקראת סוף אפיית תפוחי האדמה, מוציאים מהתנור את התבנית הריקה והחמה ומניחים עליה את קוביות החמאה שיתחילו להינמס. יוצקים מעל את הביצים הטרופות, מוודאים שהן מכסות בשכבה אחת את התבנית ומכניסים לתנור למשך 4-5 דקות, עד שהביצים מתייצבות לחביתה גדולה אך רכה מאוד ולא יבשה.
6. מכסים את התבנית עם החביתה בנייר אפייה גדול והופכים בזהירות. מניחים את נייר האפייה עם החביתה על משטח עבודה נקי ומפזרים מעל החביתה 1 כוס של גבינה מגוררת.
7. בזהירות, מעבירים את "לביבת הלטקס" הגדולה מהתבנית השנייה ומניחים אותה על החביתה. הן אמורות להיות באותו גודל. מפזרים מעל את הגבינה הנותרת ואז את עלי התרד המאודים.
8. מגלגלים בעדינות את החביתה, כמו רולדה, מניחים אותה באחת תבניות האפייה ומכניסים לתנור לכמה דקות. מוציאים, פורסים ל-6 פרוסות ומגישים מיד.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות