פרחים מציינים את המועדים הטובים ביותר בחיינו (ימי נישואין, שבתות וכו') והם מהווים מזכרות מדהימות - לפחות ליומיים-שלושה. ואז, באופן בלתי נמנע, הם מתחילים לנבול, לצנוח ולהתפרק ואנו נאלצים לזרוק אותם לפח בעצב.
זה לא חייב להיות ככה. למעשה, קל ללמוד איך לשמר ורדים, (או כל פרח אחר) כך שיהיה לכם אותו גם בשנים הבאות. הכל מסתכם ביישום אחת משתי השיטות הללו:
1. שיטת השימור במיקרוגל
מה אתם צריכים: שתי צלחות קרמיקה כבדות, מגבות נייר, מספריים ומיקרוגל.
מתי כדאי להשתמש בשיטה זו? אם אתם מחפשים פתרונות של "כאן ועכשיו", הטכניקת הזו היא בדיוק בשבילכם.
איך לעשות זאת:
הניחו מגבת נייר אחת או שתיים, כשהן מקופלות לחצי, על גבי צלחת.
חתכו את הפרח עצמו מהגבעול והניחו אותו על גבי הנייר הסופג ואז הוסיפו שכבה נוספת של מגבות נייר.
הניחו מעל את הצלחת השנייה (כשפניה מכוונות כלפי מעלה) ולחצו חזק כלפי מטה למשך עשר שניות.
הכניסו את הכל למיקרוגל והפעילו אותו בחום גבוה, בפולסים של דקה אחת, עד שהפרח מתייבש כיאות.
הקפידו לבדוק אותו אחרי כל דקה, כדי למנוע שריפה.
2. שיטת הייבוש באוויר
מה אתם צריכים: גומייה, חוט
מתי כדאי להשתמש בשיטה זו: מכיוון שמיותר לחתוך את הגבעולים מהפרחים בשיטה זו, היא מניבה את התוצאה הטובה ביותר אם אתם רוצים לשמר את הזר שלכם כפי שהוא. כלומר, הוא יכול לחזור לתוך האגרטל שלכם ולפאר את הבית כשהוא מיובש לחלוטין.
איך לעשות זאת:
ברגע שהפרחים שלכם מתחילים להתייבש, הסירו אותם מהאגרטל שלכם וכרכו רצועת גומי סביב הגבעולים, כדי להחזיק את כולם מאוגדים יחדיו.
טלו את החוט שלכם וקשרו אותו סביב הרצועה. השאירו אותו מחובר.
מצאו חלון שלא מקבל הרבה שמש (כדי לשמור על הצבע ככל האפשר) ותלו את הזר בכיוון ההפוך ממוט הווילון או התריסים.
פתחו את החלון כדי להכניס קצת אוויר צח, מכיוון שהוא יעזור לתהליך הייבוש.
בדקו את הפרחים כל כמה ימים, במשך כשבועיים, עד שהם הופכים לנטולי לחות לחלוטין.