לא לכולנו יש זמן וכוח להכין ארוחות טריות מדי יום ביומו, ולכן רובנו מאחסנים שאריות אוכל במקרר. אם עד עכשיו היינו צריכים לטעום את השאריות כדי לדעת אם הן עדיין טריות או שיש לזרוק אותן, פיתוח חדש ומהפכני צפוי לשנות את המטבח שאנו רגילים אליו.
האמריקני הממוצע זורק לפח 40% מדברי המאכל שהוא מכניס הביתה. נתון מפתיע זה גרם לחברת סטארטאפ בשם "אובי" לפרסם קמפיין מימון המונים למוצר שיתריע לפני שדברי מזון מתקלקלים.
מדובר בתג אלקטרוני שאותו מצמידים לקופסת האחסון. התג מצוייד בשבב חכם שמכיר את הנתונים של כל דבר מאכל עלי אדמות. מה שנשאר הוא רק לומר לעוזרת האלקטרונית "אלקסה" באיזה דבר מאכל מדובר, והתג החכם עושה את כל השאר.
התג תוכנן כך שיאיר בצבע ירוק כשהמזון ראוי לאכילה, צהוב כשהגיע הזמן לסיים אותו ואדום - לא תרצו שהתג יאיר בצבע אדום.
לדברי החברה, "כשתפתחו את המקרר ותראו את התגים המאירים, תדעו בדיוק מה יש לאכול". ללא ספק, מדובר בהמצאה שתעורר מהפכה במטבח המודרני.