זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
רכיבים
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- ⅔1 כוסות קוביות מלון רך (כ-1/2 מלון גדול)
- 1 כף נענע טרייה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מכינים סירופ פשוט על ידי שילוב המים והסוכר בסיר קטן, על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הסוכר נמס. מניחים בצד להתקררות.
2. מניחים את המלון בבלנדר יחד עם הסירופ המקורר והנענע. מפעילים כמה פעמים כדי לערבב ואז מעבדים במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית. שופכים את המחית לקערה, מכסים ומעבירים למקרר עד לצינון טוב, במשך לפחות שעתיים.
3. שופכים את התערובת הקרה למכונת גלידה ומעבדים לפי הוראות היצרן. מגישים מיד, או מעבירים לכלי מכוסה ומאחסנים במקפיא עד שבוע.