רכיבים
- 1 כף + 1 כפית שמן זית
- 1/2 1 כוסות קינואה מבושלת
- 1/2 1 כוסות קייל קצוץ
- 1 כוס פלפלים קצוצים בכל צבע
- 1/2 כוס גרגרי תירס טריים או משימורים (מסוננים)
- 1/2 כוס בצל קצוץ
- 1 שן שום, קצוצה
- 6 ביצים
- 1 כף חלב
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 2 כפיות כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
- 1/3 כוס גבינת צ'דר מגוררת או גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים עם כפית שמן זית תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית בקינואה.
2. במחבת גדולה, מחממים כף שמן זית, מוסיפים את הבצל, השום והפלפלים ומטגנים במשך 3 דקות, לריכוך. מוסיפים את הקייל ומטגנים עוד 2-3 דקות, עד שנפחו של הקייל יורד והוא מתכווץ.
3. בקערה גדולה, טורפים היטב את הביצים, החלב, המלח, הפלפל השחור, הכמון ואבקת הצ'ילי.
4. מניחים את הירקות המטוגנים בשכבה אחת על הקינואה, יוצקים מעל את תערובת הביצים ומפזרים על הכל את הגבינה המגוררת.
5. אופים במשך 30-35 דקות, אך לאחר 20 דקות אפייה בודקים את מצב הביצים. אם הן יציבות, הפשטידה מוכנה. מוציאים מהתנור ומצננים 2-3 דקות לפני שחותכים ומגישים.
אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.