רכיבים
- 1 ראש כרובית גדול, קצוץ גס
- 1 ביצה גדולה
- 2 כוסות מוצרלה מגורדת, מחולקות
- 1/2 כוס פרמזן מגורר טרי, מחולקת
- מלח גס
- 1/4 כוס רוטב פיצה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- עלי בזיליקום קרועים, להגשה
- חומץ בלסמי, לזיגוג
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה, מביאים 1/4 כוס מים לרתיחה. מתבלים במלח.
2. מוסיפים את הכרובית בשכבה אחידה ומבשלים עד שהיא רכה-פריכה, במשך 3-4 דקות. מעבירים למגבת נקיה (או מגבות נייר) ומספיגים את המים.
3. מניחים את הכרובית במעבד מזון וטוחנים. מספיגים שוב את עודפי המים במגבות נייר.
4. מעבירים את הכרובית לקערה גדולה ומוסיפים את הביצה, 1 כוס מוצרלה ו-1/4 כוס פרמזן ומתבלים במלח. מערבבים היטב.
5. מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשומנת בתרסיס שמן ומיישרים לקרום אחיד. אופים עד להזהבה במשך 20 דקות.
6. מורחים את רוטב הפיצה על הבצק, מפזרים את שאר המוצרלה והפרמזן, השום והעגבניות ואופים עד להמסה של הגבינה ולקבלת בצק פריך, במשך 10 דקות נוספות.
7. מקשטים בבזיליקום ומזלפים מעל את החומץ הבלסמי.