רכיבים
- שמן לשימון התבנית (רצוי בספריי)
- 4 בננות בינוניות ובשלות מאוד
- 85 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
- 1/3 כוס (80 מ"ל) יוגורט יווני
- 1 כוס (220 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות (255 גרם) קמח - שוקלים לאחר הניפוי
- 1/2 1 כפיות סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח ים
- 1 כוס שוקולד חלב קצוץ דק או צ'יפס שוקולד מיני
- 3/4 כוס אגוזי מלך / אגוזי פקאן / שקדים, קצוצים גס (לא חובה)
אופן הכנת עוגת שוקולד צ'יפס:
בסוף המתכון תמצאו טיפ איך להפוך את העוגה הזו לעוגת שוקולד עם שוקולד צ'יפס
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, בגודל 12X22 ס"מ.
2. בקערה גדולה, מועכים גס את הבננות בעזרת מזלג. מערבבים פנימה את החמאה המומסת, היוגורט, הסוכר החום, הביצים ותמצית הווניל עד לאיחוד.
3. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הבננות ומערבבים בעזרת מרית סיליקון או כף עץ. מגרדים את דפנות ותחתית הקערה כדי לוודא שהתערובת מעורבבת בצורה אחידה.
4. מערבבים פנימה בעדינות את השוקולד הקצוץ ואז יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה. משטחים את החלק העליון.
5. אופים במשך 60-75 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומתרחקת מעט משולי התבנית. אם החלק העליון משחים לפני שמרכז העוגה נאפה, מכסים את העוגה בנייר כסף באופן רופף.
6. לאחר האפייה, מעבירים את התבנית לרשת לצינון ובעזרת סכין עוברים על השוליים כדי להפריד את העוגה מהתבנית. ממתינים 10 דקות ואז פורסים ומגישים.
איך הופכים את העוגה לעוגת *שוקולד* עם שוקולד צ'יפס?
מפחיתים את כמות הקמח ל-3/4 1 כוסות (225 גרם) ומערבבים עם החומרים היבשים (בשלב 3) 1/3 כוס אבקת קקאו. ממשיכים באפיית העוגה כרגיל.