כיכר השבת
למה לקנות אם אפשר להכין בבית

מה ששמעתם: חומוס ביתי תוך 10 דקות

אוקיי, אנחנו מודים שמדובר במתכון לעצלנים והוא לא כולל השרייה ממושכת ובישול של גרגרי החומוס. אז מה כן? גרגרי חומוס משימורים שנשטפים ומסוננים היטב, טונות של טחינה ותיבול מדויק (מתכונים, אוכל)

|
4
| כיכר השבת |
חומוס ביתי תוך 10 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים היטב ושטופים (ראו הערה בתחילת המתכון)
  • 400 גרם טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 שן שום או יותר, לפי הטעם
  • 1 כף מלח, רצוי מלח גס
  • 1 כפית כמון
  • 1 עד 1/2 1 כוסות מי קרח (מים קרים מאוד עם קוביות קרח)

אופן ההכנה:

מתכון ל-4 כוסות חומוס נדיבות

*שימו לב: על קופסת שימורי החומוס מצוינים 2 משקלים: "תכולה / משקל נקי" - שמתייחס גם למים וגם לגרגרים ו-"משקל מסונן" שמתייחס רק לגרגרי החומוס - וזהו המשקל היחיד שצריך לקחת בחשבון. כך שלמתכון הזה צריך בערך קופסה וחצי.

1. במעבד מזון, טוחנים את השום ויוצקים מעל את מיץ הלימון. מוסיפים גם את הטחינה, המלח והכמון ומעבדים הכל יחד במשך כדקה עד שהתערובת מזכירה מרקם של חמאת בוטנים.

2. תוך כדי עיבוד, מוסיפים את מי הקרח בזילוף איטי - ללא הקרח עצמו - עד שהתערובת חלקה, קרמית ובהירה כמו חול ים.

3. מוסיפים את גרגירי החומוס ומעבדים כשלוש דקות, כשתוך כדי מגרדים את דפנות הקערה, כך שיתקבל חומוס חלק ואחיד בצבעו.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
למה כל כך הרבה טחינה?? זה לא אמור להיות היחס של 1 ל 1 אלה ביחס של 1 ל 4
רות
2
את המים המסוננים של החומוס לא צריך לזרוק! ניתן לנצל להקצפה כתחליף לביצים. אם מישהו אלרגי לביצים (או שיש מחסור בביצים...) ניתן להכין גלידה ממי חומוס מוקצפים עם 4 כפות אבקת פודינג (כדי שיהיה קצף יציב). אפשר להוסיף קקאו/ וניל/ רסק פירות וכדומה לטעם.
שרה
1
למה קרח?
נורית
להלבין
dudidu
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות