כחלק מהמשבר הכלכלי הקשה הפוקד את אזרחי ישראל, מקדמים ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כץ תוכנית כלכלית לחלוקת עד 3,000 שקלים למשפחה, במשרד האוצר זועמים ומתנגדים.
יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' אבי שמחון, גיבש בשליחותו של נתניהו, תוכנית הכלכלית לסיוע לנפגעים ממשבר הקורונה.
לפי התכנית, יחלקו מענקים בסכום כולל של 6 מיליארד שקלים, כך שכל משפחה בישראל תקבל מענק כספי - לפי מספר הילדים. אולם, הנהלת התקציבים ב'אוצר' מתנגדת לחלוקת הכספים.
התכנית היא כי משפחה עם ילד אחד תקבל כ-2,000 שקלים, משפחה עם שני ילדים תקבל 2,500 שקלים, ואילו משפחה עם שלושה ילדים תקבל סכום כולל של 3,000 שקלים.
מי שאין לו ילדים יקבל 750 שקלים. בהנהלת האוצר, כאמור, מתנגדים בדיוק כמו שהתנגדו בעבר לחלק 500 שקלים לפני חג הפסח, ללא קריטריונים מיוחדים. הפעם, הסכומים גדולים הרבה יותר.
מוקדם יותר היום, אמר אבי שמחון, ל'כיכר השבת', "מנסים לתפור תוכניות שיתאימו לכלל אזרחי ישראל. המגזר החרדי הוא מגזר גדול וחשוב, אנחנו מכירים את המצוקה שהמגזר החרדי מצוי בה. כמובן שיש התייחסות עמוקה של רה"מ".
תביא דוגמא של פתרון, עזרה למצוקה הכלכלית במגזר
"אתן דוגמה אחת. בגלל שהייתה הבנה שיש לנו בעיה גדולה, לוקח זמן עד שהכסף עובד, במיוחד במגזר החרדי יש מצוקה מאוד גדולה,. ראש הממשלה החליט שכל ילד, עד שלושה ילדים במשפחה, יקבל חמש מאות שקל. עברו מאז שלושה חודשים ואכן מצוקה גדולה, בשלושה חודשים האלו היו עוד דברים".
פרופסור שמחון התייחס לקיצוץ בתקציב הישיבות והכוללים ואמר: "גם הנושא של בחורי הישיבה, הייתה בעיה, נגמר התקציב. נמצא פתרון. להגיד שכל הפתרונות מביאות אותנו לאיפה שהיינו קודם? לא. לא בהקשר של אף אוכלוסיה.
"האברכים לא קיבלו את כל הקצבה שהם קיבלו בשנים הקודמות, כי התקציב נגמר. נעשו מאמצים להעביר כסף מסוף השנה אחורה, כדי שהקיצוץ בכוללים יהיה נמוך יותר. גם הם, לא נשארו בלי קבצה בכלל, היא ירדה אבל הם לא נשארו בלי קצבה בכלל".