לעוגיות:
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 125 גרם אבקת סוכר
- 335 גרם קמח לבן, מנופה
- 50 גרם אבקת שקדים מולבנים
- קורט מלח
- 1 ביצה
למלית:
- 120 מ״ל שמנת מתוקה
- 250 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
- 1 כף גדושה מחית פרלינה לוז
אופן ההכנה:
1. מכינים את מלית השוקולד: בקערה, מניחים את השמנת המתוקה והשוקולד. מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
2. מוסיפים את מחית הפרלינה. מערבבים, מכסים ומצננים בטמפרטורת החדר עד להתייצבות. מעבירים לשקית זילוף.
3. מכינים את הבצק: בקערת מעבד מזון מניחים את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח, אבקת השקדים והמלח וטוחנים בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את הביצה ומערבלים בכמה פולסים בודדים, עד לקבלת בצק אחיד (נזהרים לא לערבל יתר על המידה כדי לא לפגוע בפריכות העוגיה.
4. מגבשים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך חצי שעה במקרר.
5. מוציאים את הבצק הקר ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של חצי ס"מ. מקפיאים במשך 30 דקות.
6. מעבירים את העוגיות לתבנית המרופדת במשטח סיליקון סילפאן מחורר (לא חובה). מחממים תנור ל-175 מעלות.
7. אופים במשך 10 דקות עד לקבלת גוון זהוב ומצננים. מזלפים על חצי מכמות העוגיות שוקולד במרכז וסוגרים בעוגיות הנותרות.
הערות:
לקבלת עוגיות פריכות מושלמות:
1. בעת עיבוד הבצק במעבד מזון, מפעילים בפולסים קצרים. בצק שמעובד יותר מדי הופך לצמיגי וקשה.
2. בצק פריך אוהב קור. לא מוותרים על שלב קירור הבצק שתורם שהעוגיה תשמור על צורה סימטרית.