זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 2 כפיות שמן זית
- 4 אפרסקים בשלים אך לא רכים מדי, פרוסים
לרוטב הוויניגרט:
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- מלח גס איכותי ופלפל שחור גרוס טרי
תוספות אפשריות להגשה:
- 200 גרם כדור גבינת בורטה / גבינה כחולה / גבינת ברי
- 70 גרם עלי ארוגולה
- צרור עלי בזיליקום קרועים גס
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי רוטב הוויניגרט ומניחים בצד.
2. מזלפים על האפרסקים החתוכים את שמן הזית. משמנים קלות מחבת פסים או גריל חשמלי ומחממים היטב.
3. מניחים את פרוסות האפרסקים במחבת או בגריל במשך 1-2 דקות, הופכים וצולים דקה נוספת - מבצעים צלייה על "בשר" האפרסקים ולא על הקליפה.
4. מחלקים את האפרסקים הצלויים בין 4 צלחות הגשה, מוסיפים את הגבינה שבחרתם, מפזרים סביב עלי ארוגולה ובזיליקום ומתבלים במלח ופלפל שחור.
5. נותנים ערבוב נמרץ לרוטב הוויניגרט ויוצקים על הכל. מגישים מיד.