בשיחה שערך אחר-הצהריים (שלישי) עם כתבים צבאיים, שר הביטחון וראש הממשלה החליפי, בני גנץ, הציג את הסוגיות המרכזיות שעומדות בפני משרדו הן בסוגיית גיוס בני הישיבות והן בעניין החלת הריבונות.
בדבריו, אמר גנץ: "אנחנו חייבים לחוקק במהירות את החוק שהביאה מערכת הביטחון עם התאמות נדרשות בתשובה לבג"צ ואני הולך לטפל בזה, אפילו כמענה זמני".
"נשמור על מודל צבא העם", אמר גנץ, "ולצידו נפתח מסלולי שירות נוספים של כלל המגזרים בחברה הישראלית. לא נמתין שאחוזי הגיוס ירדו עוד יותר, הם כבר היום עומדים על כ-50%. כל אזרח ישראלי יצטרך להיות איפשהו בפאזל של מודל השירות".
"אנחנו צריכים להתאים את עצמנו ל-70 השנים שעברו ולא ל-70 השנים שיבואו", הוסיף גנץ. "אני מסתכל גם ברמה הלאומית כי יכולות להיות לו השפעות כלכליות וחברתיות מרחיקות לכת. כל אזרח ישראלי יצטרך להיות איפשהו בפאזל של מודל השירות. אני מתכוון לעסוק בזה יחד עם מערכת הביטחון, השר מיכאל ביטון וכמובן מעורבות הצבא".
גנץ הוסיף עוד ואמר כי "מי שלא נותן משהו לחברה שבה הוא חי - פחות אכפת לו ממנה".
באשר להחלת הריבונות אמר שר הביטחון ויו"ר כחול לבן כי "נפעל להקטין ככל האפשר את הסכנה של הפיכתה של מדינת ישראל למדינה דו לאומית לצד שמירה על ביטחון המדינה, תוך דיון הדוק עם ארה"ב ומדינות העולם והפלסטינים ככל שירצו להיות גם חלק מהשיח. לא נמשיך לחכות לפלסטינים. אם הם לנצח יגידו "לא" על הכל אז נאלץ להתקדם בלעדיהם".
הבוקר, ביקר השר גנץ בפיקוד העורף, ביחד עם מפקד פיקוד העורף, אלוף אורי גורדין, ראש אמ"ץ, אלוף אהרון חליוה, עוזר השר להתגוננות, משה אדרי, וסגן ראש רח"ל.
שר הביטחון עמד מקרוב על מוכנות הפיקוד להיערכות לחירום ולסיוע נרחב לאוכלוסייה. כחלק מהסיור ביקר במרכזי השליטה של הפיקוד, הוצגה לו האופרציה המתכללת אותה מנהל פיקוד העורף יחד עם גופים נוספים, כגון משרד הבריאות, משרדי הממשלה ורשויות מקומיות. עוד הוצגו סוגיות הנוגעות להיערכות מחודשת לטיפול בנגיף הקורונה ודרכי הפעולה הנדרשות, ואושרו על ידו תוכניות הפיקוד להמשך הטיפול בקורונה.
בתום הסיור, אמר השר גנץ: "אני נמצא פה היום בביקור בפיקוד העורף, שאמון בשגרה, בחירום ובמלחמה, לספק את כל הסיוע הנדרש עבור האוכלוסייה האזרחית, בשיתוף עם משרדי הממשלה, בשיתוף עם הרשויות המקומיות, ותוך מיצוי יכולות מדהימות של פיקוד, שליטה וסיוע מעשי. ראינו את פיקוד העורף לאורך כל תקופת הקורונה עובד יחד עם הרשויות המקומיות, מטפל בחולים, מטפל במלונות, מסייע בשינוע של חולים, ועושה כל פעולה שהאזרחים צריכים. יש פה יכולות פנטסטיות להתמודדות עם מצב חירום, מדינת ישראל חייבת למצות את העניין הזה ולהסתייע בפיקוד הזה וביכולות רשות החירום הלאומית, ביחד עם משרדי הממשלה.
"מאוד חשוב שהאזרחים יקפידו על הנחיות משרד הבריאות על מנת שנוכל לתת למשק להמשיך ולהיפתח ולא נצטרך לעשות צעדים לאחור. במלחמה כמו במלחמה אנחנו נמשיך לסייע בכל המוקדים, בכל מה שצריך ולטפל באזרחים.
"אני מזמין את כל ראשי הרשויות לעמוד בקשר עם יחידות הקישור לרשות שיש לכל רשות במדינת ישראל. כל עזרה שפיקוד העורף יצטרך לתת - הוא יהיה שם בשביל אזרחי מדינת ישראל. יש לנו במה להתגאות, יש לנו במה להשתמש".