רכיבים
לבצק:
- 3 כוסות סולת חיטה, מנופה
- 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
- 2 כפות סוכר מגורען
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית שמרים יבשים פעילים
- 1 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/3 כוס חלב
למילוי:
- 3 כוסות תמרים מגולענים ומרוככים או 230 גרם ממרח תמרים
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית מי זְהֵר
- אבקת סוכר, לפידור - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את התמרים במעבד מזון עם ההל וכף שמן אחת, עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים את מי הזהר ומערבבים.
3. מגלגלים מהתערובת 24 כדורים קטנים.
4. בקערה קטנה, מערבבים את השמרים והמים ומניחים להם לעמוד במשך 3 דקות.
5. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים יחד את הסולת, הקמח, הסוכר, המלח והחמאה.
6. מוסיפים לקערה את השמרים והמים והחלב ומערבבים עד שנוצר בצק.
7. נותנים לבצק לנוח במשך שעה. מחממים תנור ל-200 מעלות.
8. בעזרת תחתית של כוס יוצרים מהבצק עיגולים.
9. תוחבים כל עיגול לתוך כף מעמול, מניחים במרכז כדור תמרים ואוטמים בעזרת עיגול בצק נוסף.
10. מקישים על משטח העבודה בעזרת כף המעמול עד שהבצק משתחרר.
11. מניחים את העוגיות על תבנית המרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15 דקות, או עד להזהבה.
12. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.