רכיבים
- ½1 כוסות (200 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות יוגורט טבעי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית כיכר לחם במעט חמאה.
2. מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים פנימה את המלח ומערבבים היטב. מניחים בצד.
3. מקציפים את החמאה והסוכר עד לשילוב טוב, במשך כ-3 דקות. מוסיפים פנימה את הביצה הראשונה. מקציפים היטב לאחר כל הוספה של ביצה, עד לקבלת תערובת שמנתית, במשך 1-2 דקות.
4. מגרדים את הצדדים לערבוב חלק. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
5. מקפלים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה את היוגורט.
6. שופכים את הבלילה לתבנית המשומנת. מנערים קלות כדי לחלק את הבלילה בצורה אחידה.
7. אופים עד שהעוגה משחימה-מזהיבה, במשך 40-50 דקות. כדי למנוע השחמת יתר של העוגה, מכסים בנייר אלומיניום את החלק העליון לאחר שמתייצב.
8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקררות על רשת התנור במשך 5 דקות. פורסים ומגישים חם.