זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם מלפפונים
- 2 כפיות מלח גס
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף שומשום
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כף מיץ לימון
- 1 כפית זנגביל טרי, קלוף ומגורד דק
- מעט דבש
- 1/3 כוס כוסברה קצוצה גס
- שמן צ'ילי - להגשה
אופן ההכנה:
1. פורסים את המלפפונים לקוביות גדולות ומעבירים לקערה בינונית.
2. מקפיצים עם המלח הגס ונותנים למלפפונים לשבת 10 דקות.
3. בינתיים, בקערה גדולה, מערבבים את שמן השומשום, השומשום, רוטב הסויה, מיץ הלימון, הזנגביל והדבש.
4. מעבירים את המלפפונים למסננת. שוטפים ומנערים כמה שיותר מים.
5. מוסיפים לקערה עם הרוטב ומקפיצים לשילוב.
6. מוסיפים את הכוסברה וטפטוף של שמן צ'ילי.