לעוגה:
- 4 ביצים גדולות
- 300 גרם (½1 כוסות) סוכר לבן
- קורט מלח
- 50 גרם (5 כפות) קקאו איכותי, מנופה
- 240 מ״ל (1 כוס) שמן
- 240 מ״ל (1 כוס) מים
- 280 גרם (2 כוסות) קמח, מנופה
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- 100 גרם מיני שוקולד צ’יפס
לציפוי השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר איכותי
- 100 גרם קרם קוקוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו. משמנים היטב תבנית בבקה.
2. בקערה מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר והמלח, במשך 10 דקות, במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.
3. מוסיפים בזרם דק את השמן ואז את המים ומערבלים במהירות נמוכה. עוצרים את המיקסר.
4. מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה בשני מחזורים וטורפים רק עד לאיחוד.
5. מקפלים פנימה את השוקולד צ’יפס ומוזגים לתבנית.
6. אופים במשך 30 דקות ובודקים בעזרת קיסם. אם העוגה לא אפויה, ממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. הקיסם צריך לצאת יבש עם פירורים לחים.
7. מצננים במשך 10 דקות והופכים את התבנית על צלחת.
8. מחממים במיקרוגל את מרכיבי הציפוי עד להמסה ומוזגים על העוגה.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.