אמפנדס תירס אפוי חם
(המתכונים באדיבות פודי)
מצרכים ל-20 כיסונים
- 1 ק"ג קמח לבן
- 200 גרם חמאה טרה
- 1/2 ליטר מים פושרים
- 1 כפית מלח דק
- 1.5 כפות פפריקה מתוקה
למילוי
- 3 כוסות חלב טרה 3%
- 100 גרם חמאה טרה
- 4 כפות קמח לבן
- 1 קופסת שימורים גרגירי תירס
- 5 כפות גבינת נעם מגורדת
- מלח דק לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט לא חובה
להכנת הבצק :
מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, החמאה, המלח והפפריקה ומוסיפים את המים בזרזיף דק עד שמתקבל בצק אחיד.
להכנת המילוי: מרתיחים את החלב בסיר, סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר על הכיריים. במקביל בסיר נפרד ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לאיחוד. בעזרת מצקת מוסיפים לסיר מצקת מהחלב החם ומערבבים היטב על אש בינונית-גבוהה. ממשיכים כך עם יתרת החלב עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק (ככל האפשר). מסירים מהאש. מתבלים את הרוטב במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם. מוסיפים את גרעיני התירס והגבינה המגוררת. טועמים ומתקנים תיבול. מחממים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות.
להכנת האמפנדס: מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ”מ קורצים מהבצק עיגולים שווים בקוטר של כ-15 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כף וחצי מהמילוי. מניחים קערה קטנה עם מעט מים על משטח העבודה, טובלים אצבע במים ומלחחים את שולי חצי הבצק עם האצבע להדבקה. סוגרים את הבצק לצורת חצי עיגול. סוגרים היטב את הבצק ויוצרים מעין תפר צמה כדי לחזק את הסגירה של הבצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 20-30 דקות עד הזהבה.
•••••
הכל הפוך – טארט טאטן בצל, גבינה ותימין / נעמה פלד
יש המון מאכלים גאוניים שמקורם בטעות. כזה הוא הטארט טאטן. אבל איך אפשר בכלל להצטער על טארט מושלם עם בצלים מקורמלים, גבינות טובות ובצק עלים מפנק? הדרך לגן עדן רצופה טעויות!
מצרכים:
לבצלים המקורמלים:
- 10 בצלים בינוניים או סגול, אם יש.
- גרם חמאה טרהמומסת
- גבעולי תימין טריאו כפית עלי תימין יבש
- 2 כפות גדושות דבש
- 2 כפות סוכר חום בהיר דמררה
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי:
- 150 גרם גבינת אמנטל נעם
- 1 חבילה בצק עלים קפוא
- כדאי להשתמש בבצק עלים משובח מופשר.
- 20 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
- מפשירים בצק עלים, מרדדים וחותכים עיגול בקוטר של ס”מ מעבר למחבת בה תכינו את הטארט טאטן.
- התכוננו לזמן בכי, בקטע טוב… קולפים את הבצלים וחותכים אותם לטבעות עבות. יש כל מיני שיטות לעצור את הדמעות - משקפת, מסיכה, לעצור נשימה, אבל אני נותנת לדמעות לזלוג, הפעם מסיבה טובה.
- משמנים מחבת עבה שניתן להכניס לתנור בחמאה מומסת. מסדרים את הבצלים צפוף צפוף ומניחים את המחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את יתרת החמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות. מפוררים מעל הבצלים עלים משני ענפי תימין.
- מוסיפים את הדבש והסוכר וממשיכים לטגן את הבצלים עוד חמש דקות.
- מכסים את מחבת הבצלים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (180 מעלות) ל-25 דקות.
- מוציאים את המחבת מהתנור, מגררים מעל הבצלים גבינת אמנטל או כל גבינה צהובה שהיא מעט מרירה, אפשר כמובן להוסיף גם טבעות של גבינת עיזים רכה ועשירה, זה רק מוסיף לשמחה.
- בעזרת מברשת מורחים את שולי המחבת בחמאה ומכסים את המחבת בעיגול בצק העלים. דוחפים את הבצק בזהירות לשוליים. מחוררים את מכסה בצק העלים בעזרת מזלג ומחזירים את המאפה לתנור לעוד 30 דקות.
- מוציאים את המחבת מהתנור, שמים עליה צלחת הגשה רחבה מקוטר המחבת ו… הופכים!
- מקשטים בעלי תימין טריים ומגישים.
•••••
בואיקוס – לחמניות הגבינה של סבתא רוזה הבולגריה
צילום: גלית יערי
חומרים לבצק:
- 200 גרם חמאה של טרה משובחת רכה
- 2 ביצים
- גביע לבן טרה
- גביע גבינה לבנה 5% טרה
- 300 גרם גבינה בולגרית משק צוריאל
- 150 גרם גבינת אמנטל
- 250 גרם גבינת קשקבל
- 4 כוסות קמח
- שקית אבקת אפיה
- מלח
חומרים לקישוט:
- ביצה
- סומסום / קצח /צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק. מגרדים את גבינת האמנטל וגבינת הקשקבל, את הקמח מוסיפים לאט לאט, כמה שלוקח, עד שהבצק אחיד, גמיש ולא דביק כל כך. אם צריך עוד קצת קמח, תוסיפו, אבל אל תוסיפו את כל כמות הקמח בהתחלה. קשר רגש, יד ועין חשוב פה. הבצק יגיד לכם כמה הוא צריך.
- מכסים את הבצק מכוסה בניילון נצמד לשעה במקרר.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה וצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מה שאוהבים – סומסום, קצח, מעט קשקבל או צ'ילי.
- אופים כעשרים דקות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות עד לשהבואיקוס מזהיבים.
הערות:
גיוון – אני חותכת קוביות גבינה מרירה (אמנטל) וטומנת בכל כדור טרם הגילגול והבירוש. לשיקולכם.
הבצק עובר מצויין הקפאה. אפשר לגלגל כדורים, למרוח בביצה ולפזר סומסום ולהכניס למקפיא בתבנית שתמתין לאורחים שהפתיעו או לשעת חשק ורצון.
•••••
ביסים קטנים ומושלמים: כדורי מק אנד צ’יז מטוגנים / יעל טל
מצאנו לכם את הנשנוש המושחת והמושלם מכולם שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו! כדורי מק אנד צ'יז ברוטב בשמל עשיר בגבינות, מטוגנים בציפוי פריך של פירורי לחם
מצרכים:
- 20 כמות כדורי מק אנד צ'יז
- פסטה
- 1 חבילה פסטה קצרה
רוטב בשמל:
- 50 גרם חמאה טרה
- 3 כפות קמח לבן
- 2 כוסות חלב 3% חם
- 1/2 כפית מלח דק
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 200 גרם גבינת מוצרלה טרה מגוררת
- 200 גרם גבינה צהובה 22% טרה מגוררת
טיגון:
- 2 ביצים L טרופות
- 1 חבילה פירורי לחם
- 1 כוס שמן קנולה
לטיגון, כמות לפי הצורך (עומק של כ-2 ס"מ במחבת)
אופן הכנה:
מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומקררים.
מכינים את רוטב הבשמל: רצוי להכין מראש את רכיבי הרוטב. ממיסים את החמאה בסיר. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים לאט את החלב החם תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך.
כשהרוטב סמיך ומוכן מתבלים במלח ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך.
מוסיפים לרוטב הבשמל את הפסטה הקרה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
יוצרים מתערובת הפסטה כדורים קטנים (מועכים אותם בידיים כדי שלא יתפרקו) וטובלים בביצה ואחר כך בפירורי הלחם (כמו בהכנת שניצלים).
מטגנים את הכדורים: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שמתקבל צבע זהוב ויפה.
מעבירים את הכדורים בזהירות מהמחבת (בעזרת כף מחוררת) לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת שאריות השמן. מעבירים לצלחת הגשה וזוללים.
••••••
טעים אש! מאפינס קישואים וגבינות לארוחה חלבית או לארוחת 10 בבית הספר / יעל טל
רעיון מעולה לארוחת צהריים או כתוספת שיוצאת מעולה גם אחרי חימום קצר במיקרו. מאפינס אפויים עם קישואים וגבינות שרק תרצו מהם עוד
- 25 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כרשה בינונית פרוסה דק או בצל בינוני קצוץ דק
- 3 קישואים בינוניים מגוררים או זוקיני מגורר (אפשר עם הקליפה)
- 2 ביצים M
- 1 מיכל לבן 3% טרה
- 2 כפות גבינה לבנה או גבינת קוטג' טרה
- 1 חופן גבינה צהובה נעם מגוררת
- 2 כפות קמח לבן
- 1/2 כפית מלח דק
- 2 קורט פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט לא חובה
אופן הכנה
- מחממים את החמאה והשמן במחבת גדולה ומוסיפים את הכרשה. מטגנים עד הזהבה קלה ומוסיפים את הקישואים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מבשלים יחד את הקישואים עם הכרשה כעשר דקות (מערבבים מדי פעם).
- מעבירים את תערובת הקישואים והכרשה למסננת ומועכים קצת בעזרת כף בכדי להוציא כמה שיותר נוזלים מהתערובת.
- מעבירים את הקישואים והכרישה לקערה. מוסיפים את הביצים, הלבן, הגבינות, הקמח, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט. מערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון עם שקעים(איזו צורה שאוהבים).
- מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות (עד שהמאפינס מזהיבים מלמעלה ויציבים כמעט לגמרי). המאפינס יצאו בקלות מהתבניות לאחר קרור (אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרו).
•••••
הילדים רוצים פיצה כאן ועכשיו? פיצות אישיות מהירות מבצק גבינת קוטג’
עשיתם את הטעות ושאלתם את הילדים מה הם רוצים לאכול לארוחת הערב והם ענו פיצצצצה?! באנו להציל אתכם! פיצות אישיות בחצי שעה ובבצק פטנט חסכוני
לבצק
- 2 1/2 כוסות קמח לבן ניתן להחליף או לשלב עם קמח כוסמין
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 גביע גבינת קוטג’ טרה ניתן להחליף בגביע גבינה לבנה טרה. זה הזמן לשלוף מהמקרר את כל הגבינות עם תאריך התפוגה הגבולי
- 1 קורט מלח דק
- 2 ביצים M
- 2 כפות חלב טרה פושר מוסיפים רק אם הבצק יבש
לציפוי
- 1 1/2 כוסות רוטב פומודורו קנור (רוטב עגבניות)
- 300 גרם גבינת מוצרלה נעם מגוררת. ניתן להחליף לגבינות אחרות - קשקוואל, מה שבא או מה שיש במקרר
- 1 כוס זיתים ירוקיםמגולענים
- 1 כוס גרגירי תירס
- 1 כוס עגבניות שרי צבעוניות
- 1 קורט תימין טרי לא חובה, ניתן להחליף באורגנו או כל תבלין שאוהבים ואפשר גם לוותר
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה (180-200 מעלות).
- בקערה מערבבים את כל החומרים, רק את הקמח יש להוסיף בזהירות לאט לאט. לא חייבים במיקסר, אפשר לגמרי ללוש ביד. הבצק שמתקבל מעט דביק ורטוב, אל תוסיפו לו עוד קמח, הרטיבות הזו תגרום לו להיות אוורירי ולא דחוס. אם הבצק יבש מדי ופירורי ניתן להוסיף לו כף או שתיים של חלב.
- מצפים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפיה, או משטחי אפיה רב שימושיים כאלה ומשמנים בשמן זית, על הדרך משמנים גם את הידיים.
- בידיים משומנות מחלקים את הבצק לשמונה-עשרה כדורים ומשטחים. אפשר לעשות את זה עם הילדים, הם מאוד יהנו.
- מורחים על כל אחד מעיגולי הבצק רוטב עגבניות.
- מפזרים את תערובת הגבינות מעל ומקשטים בזיתים, עגבניות, פלפלים ובמה שאוהבים.
- אופים את הפיצות כ-20 דקות עד שהן מזהיבות.
- מפזרים על הפיצות מעט תימין טרי ומלח גס (אם רוצים).
-
ראיתם?! הרבה הרבה יותר מהיר וכייפי מלהזמין פיצה עם שליח!
••••••
מדיאס – סירות קישואים ממולאות בגבינות ועגבניות / נעמה פלד
יש המון מתכונים לסירות קישואים ממולאות. קישואים ממולאים גבינה, מה רע?
מצרכים
- 8 קישואים ניתן להשתמש גם בזוקיני
- 3 כפות שמן זית
- 1 קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
למלית:
- 3 כפות שמן זית לטיגון הבצל, בשר הקישוא והעגבניות
- 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
- 2 שיני שום כתושות
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות ניתן להשתמש בקוביות עגבניות קלופות מקופסת שימורים
- 1 כף רסק עגבניות
- 200 גרם גבינה בולגרית 24% משק צוריאל מפוררת לפירורים
- 200 גרם גבינת קשקבל נעם
- 1 כף בזיליקום קצוץ (לא חובה)
לציפוי:
- גרם גבינת אמנטל נעם
אופן הכנה
- חוצים את הקישואים לאורכם ומוציאים בזהירות את תוכנם בעזרת כפית. קוצצים את “בשר” הקישוא שהוצאנו לקוביות קטנות.
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו לשקיפות עם מעט שמן זית, מוסיפים את קוביות הקישוא ואת השום ומערבבים. לקראת הסוף מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות, מערבבים כמה דקות ומורידים מהאש.
- מצפים תבנית בנייר אפיה ועורכים עליה את סירות הקישואים. בעזרת מברשת מברישים את הקישואים בשמן זית גם בפנים וגם בחוץ. ממלחים מעט ומפלפלים את תוך הקישואים.
- בקערה גדולה מערבבים את תערובת הירקות המטוגנים עם הגבינה הבולגרית והקשקבל (ניתן להחליף את הגבינה הבולגרית או בכל גבינה מלוחה אחרת וגם את הקשקבל במוצרלה או בכל גבינת נעם צהובה אחרת).
- ממלאים את חצאי הקישואים בתערובת הגבינות והירקות.
- מפזרים מעל סירות הקישואים גבינת קשקבל או אמנטל או פרמזן (או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים).
- מכסים את התבנית בנייר כסף.
- אופים בתנור בחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות עד שהסירות מזהיבות.
- מומלץ להגיש עם יוגורט או עם טחינה או עם סלט עגבניות, בצל ופלפל ירוק חרפרף (או גם וגם).