המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד הרב יצחק ארזי, ששימש כמנהל מחלקת הייבוא ברבנות הראשית.
כתב האישום נגד הרב ארזי כולל עשרה אישומים, שלושה מהם בגין קבלת שוחד ושבעה אישומים בגין הפרת אמונים.
בנוסף, לבית משפט השלום בראשון לציון, הוגש כתב אישום בגין מתן שוחד נגד היבואנים אחמד סעדי, דוד דן, כפיר כהן ותמיר מוצרי.
בכתב האישום נטען כי מחלקת הייבוא ברבנות הראשית משמשת הסמכות העליונה לקביעת הנחיות לכלל יבואני המזון המעוניינים בקבלת תעודת כשרות למוצריהם המיובאים ולמתן תעודות כשרות לחומרי גלם ומוצרי מזון המיובאים למדינת ישראל.
הרב ארזי כיהן בתפקידו כמנהל מחלקת הייבוא החל משנת 1997 ועד למועד פתיחת החקירה הגלויה בעניינו. מתוקף תפקידו, עבד הרב ארזי מול משגיחי כשרות, יבואנים ויועצים שביקשו לקבל תעודות כשרות והוא אחז בסמכות הבלעדית להנפקת תעודות כשרות לכלל מוצרי המזון המיובא למדינת ישראל, למעט מוצרי בשר. משכך, היה לו שיקול דעת רחב באשר לתעדוף הבקשות שהובאו לפתחו.
על פי כתבי האישום, שהוגשו על ידי עוה"ד טל פרג'ון ואלעד אשכנזי, הרב ארזי לקח שוחד והפר אמונים במשך שנים ובאופן שיטתי, בהיותו עובד ציבור וזאת בקשר ליחסים הפסולים שרקם עם כ-11 יבואנים אשר ביקשו לקבל תעודות כשרות למוצרים שייבאו לארץ.
בחלק מהמקרים השוחד ניתן לרב ארזי לאחר שהציג מצגים שונים בפני היבואנים לפיהם כספי המזומנים מיועדים למימון חופשה בחו"ל, לתרומות למשפחות נזקקות, לתמיכה כלכלית בתלמידי ישיבות או בשל כך שארזי נמצא במצוקה כלכלית.
השוחד שנלקח על ידי הרב ארזי ושניתן על ידי היבואנים היה בדמות כספים במזומן שנעו בין מאות לאלפי שקלים מכל יבואן. בתמורה לשוחד, היווה ארזי ערוץ ישיר להתייעצויות עבור היבואנים וביצע עבורם פעולות שונות שכל תכליתן היה לזרז את מתן תעודת הכשרות ליבואנים.
התיק נחקר ע"י היחידה הארצית לפשיעה כלכלית בלהב 433 שבמשטרת ישראל בשיתוף פעולה עם יחידת יהלום במס הכנסה.
עורך דין אפרים דמרי, עורך דינו של הרב יצחק ארזי, מסר ל'כיכר השבת' בתגובה כי "כתב אישום זה מושתת על כרעי התרנגולת וספק גדול אם המאשימה תצליח לבסס הרשעה באישומים המיוחסים לנאשם, אנו סומכים על בית המשפט שברגע שיראה ויבחן את חומר הראיות לעומקן כל כתב האישום יתברר כהר שהוליד עכבר".