בתחילה השבוע הבא, בימים ראשון ושני, ידון בג"ץ בסדרת העתירות שהוגשו נגד חוקיות ההסכם הקואליציוני להקמת ממשלה בין בנימין נתניהו לבני גנץ.
בג"ץ ידון בעתירות בהרכב מורחב של 11 שופטים, וכעת שוקלים האם להעביר את הדיונים בשידור חי.
נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות הודיעה כי "אנו בוחנים את האפשרות לקיים שידור ישיר של הדיון בעתירות דנן. ככל שיש למי מהצדדים לעתירות הסתייגות מקיום השידור כאמור, עליו להודיע על כך עד ליום ה' 30/4 בשעה 12:00".
עו"ד דפנה הולץ-לכנר, המייצגת את כמה מהעותרים מסרה בתגובה: "אני מביעה סיפוק רב מהעובדה שהעתירה, אשר עוסקת בסוגיה חשובה ועקרונית למדינת ישראל ושבית המשפט קבע שעניינה בליבת ערכי היסוד של המשטר הדמוקרטי, תתברר בהרכב מורחב של 11 שופטים, כפי שנקבע ובמהירות המתחייבת נוכח דחיפות העניין".
עורכי דינו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקשו לפני כן לדחות את העתירות על הסף: "העתירות מהוות ניסיון לגרור את בית המשפט לפגיעה בקודש הקודשים של יסודות משטרנו החוקתי. לפגיעה בזכות הציבור לבחור בעצמו מי ינהיג אותו".
הם הוסיפו כי "עם כל הכבוד, לבית המשפט אין כל סמכות בדין לפסול את ראש הממשלה נתניהו, כאשר חוק יסוד: הממשלה וחוק הממשלה לא מעניקים לבית המשפט הנכבד סמכות כזו, אלא קובעים את ההיפך הגמור".
סיעת הליכוד דרשה גם כן לדחות את העתירות על הסף. "בית משפט נכבד זה אינו מתערב בשיקול דעתם של נשיא המדינה, חברי הכנסת והכנסת בהליכים החוקתיים להקמת הממשלה - הרשות המבצעת של המדינה - שתכליתם היא להגשים את רצון העם כפי שבא לידי ביטוי בבחירות לכנסת. אסור לה לפוליטיקה להיכנס בשערי בית המשפט ואסור לו לבית המשפט להיכנס בשעריו של העולם הפוליטי".
גם סיעת כחול לבן דרשה בתגובה מבג"ץ לדחות על הסף את העתירות נגד ההסכם הקואליציוני עם הליכוד ונגד כהונה תחת ראש ממשלה שהוגש נגדו כתב אישום. בכחול לבן הדגישו את החשיבות של אמון הציבור בשלטון החוק, טוהר המידות, חומרת העבירות בכתב האישום שהוגש נגד נתניהו והקושי הפרקטי בתפקוד ראש הממשלה הנאשם בפלילים, אך הוסיפו כי שעת החירום בעקבות משבר הקורונה גוברת על כך.