בתוך פחות מכמה חודשים הפכו אפליקציות הווידאו צ'ט לחלק מהותי מחיי היום-יום של רובנו. שירותי הוידאו של פייסבוק, ווטסאפ, אינסטגרם, ג'ימייל או ווייז, הצטרפו לארגז הכלים הבסיסי של כל בעל סמארטפון או מחשב. ואולם, כמו שלא היה ניתן לצפות מראש את ההצלחה שלהן, התברר שלרובן היו לא מעט בעיות אבטחה ופרטיות. הבולטת בהם הייתה זום שספגה ביקורת על אמצעי האבטחה הדלים שלה. כעת, המפתחות מזדרזות להוסיף, לתקן ולשפר את האפליקציות כדי למשוך כמה שיותר משתמשים לזרועותיהן.
זום הודיעה אמש (ד') שמפתחיה הוסיפו תיקוני אבטחה רבים. גרסה 5.0 של האפליקציה הועלתה לאוויר והיא כוללת סדרה של תיקונים ושיפורים שנועדו למנוע שימוש לרעה בידי האקרים או טרולים. המהלך מתבצע לאחר שבתחילת החודש, זום הודיעה על הקפאת הוספה של פיצ'רים חדשים למשך 90 יום כדי לתקן את האבטחה שלה.
העדכון החדש של זום מוסיף הגדרה ייעודית לכל נושא האבטחה והפרטיות ומרכז תחתיה את כל הפיצ'רים הזמינים. ניתן לנעול שיחות, להסיר משתמשים, ולהגביל את שיתוף המסכים ושיחות הרקע ישירות מהתפריט החדש. זאת ועוד, כעת הסיסמה תהפך לברירת מחדל בכל הקמה של שיחת ועידה. גם תכונת חדר ההמתנה בה מתרכזים המוזמנים לפני אישור השתתפותם בידי המנהל הפכה לברירת מחדל. לקינוח, החברה הקשיחה את רמת ההצפנה של השיחות עם כי היא עדיין לא תומכת בהצפנה מקצה לקצה. כמו כן היא תאפשר למשתמשים עסקיים לבחור דרך אילו שרתים להעביר את המידע והנתונים שלהם.
גם בסקייפ הוסיפו כעת פיצ'רים נוספים. האפליקציה הוותיקה, אולי הוותיקה ביותר בתחום, מאפשרת כעת הוספה של רקעים וירטואליים בדיוק כמו בזום. למעשה, מיקרוסופט הוסיפה את התמיכה בפיצ'ר הזה עוד בתחילת החודש למשתמשי Teams העסקית, כך שהיא לא יכלה להשאיר את סקייפ ללא עדכון משלה. התכונה זמינה בשלב זה רק בגרסאות המחשב של האפליקציה.
ואם זום וסקייפ משנסות מותניים, לא היה ספק שגם גוגל תצטרף לחגיגה. החברה הודיעה על מספר עדכונים שיהפכו את אפליקציית הווידאו צ'ט הארגונית שלה Meet, שזמינה למנויי חבילת G Suite. בין היתר ניתן כעת לשוחח ישירות עם עד 16 משתתפים בחלון במקום 4 לפני כן. בנוסף ניתן יהיה לשתף תכני אודיו-וידאו באיכות גבוהה על ידי שיתוף ישיר של חלונית כרום, בה ניתן לנגן תכנים מיוטיוב למשל. החברה גם שיפרה את איכות הסטרימינג של התמונה בתאורה גרועה והוסיפה תמיכה מובנית בנטרול רעשי רקע.