המפלגות החרדיות ש"ס ויהדות התורה שיצטרפו לממשלת האחדות בראשות בנימין נתניהו ימשיכו לדעת ימים טובים, ומקומם סבב שולחן לא נפקד. בנוסף סוגיית חוק הגיוס שפירקה את הממשלה הקודמת תקודם רק בכפוף להחלטת מועצות גדולי וחכמי התורה.
תחילה לחוק הגיוס: על פי ההסכם בין כחול לבן למפלגות החרדיות, התקבלה ההצעה של החרדים - והיעדים ייקבעו על ידי הממשלה, לא בחוק. מדובר בהחלטה אליה שאפו להגיע המפלגות החרדיות מספר פעמים אך ללא הצלחה.
עם כינון הממשלה יחוקק חוק הגיוס על פי הצעת משרד הביטחון וצה"ל, תוך תיקון לפיו יעדי הגיוס יקבעו בהחלטת ממשלה ולא בחקיקה ראשית. כן יערכו התאמות במועדים האמורים בהצעת החוק (שהוגשה בחודש יולי 2018) כך שכל המועדים ידחו בהתאמה ממועד קבלת החוק בקריאה שלישית בכנסת.
עוד תתוקן ההצעה באופן שבמקרה שבו פחת מספר המתגייסים בפועל, החל משנת הגיוס 2022 , מ-85 אחוזים מיעד הגיוס השנתי הכולל במשך שלוש שנות גיוס רצופות, תחליט הממשלה בתוך שנה על תכנית יעדי גיוס שנתיים ותאשר תכנית לתמריצים כלכליים חיוביים - ושלילים, לעמידה או לאי עמידה ביעדים. חרף האמור לעיל, לאחר חקיקת חוק הגיוס האמור, תגבש הממשלה להצעת שר הביטחון חוק חדש ומקיף בדבר גיוס לצה"ל ושרות לאומי בהתאם למיתווה רחב ועדכני התואם את צרכי החברה בישראל על גווניה ורבדיה בהסכמת סיעות הקואליציה.
הליכוד ומפלגות הימין יחזיקו בתפקידי יו"ר הכנסת, ראשות ועדות הכספים, הכלכלה והקורונה, וכן בתיקי האוצר, התחבורה וביטחון הפנים. תיק החוץ יהיה למשך חצי קדנציה בידי הליכוד ולמשך חצי קדנציה בידי כחול לבן.
הימין יקבל גם את תיקי השיכון, הפנים, החינוך, הגנת הסביבה, האנרגיה וירושלים עם עוד מספר תיקים נוספים.
כחול לבן תקבל את תיקי הביטחון, המשפטים, הכלכלה, הרווחה, עליה וקליטה, תרבות וספורט, תקשורת, תיירות, שיוויון חברתי, תפוצות, חקלאות ואת המשרד לעניינים אסטרטגיים.
ביהדות התורה שם יחזיקו רק בתיק הבריאות לצד וועדת הכספים, צפוי להתפתח קרב על תפקיד הסגן בין אגודת ישראל לדגל התורה, זאת לאחר שתפקיד וועדת המדע שהיה בידיו של אורי מקלב, יילקח לטובת כחול לבן.
על פי ההסכם הממשלה צפויה לכלול 30 שרים, ובהמשך תתרחב ל-34 שרים, שיחולקו באופן שווה בין בלוק הימין שמונה 59 ח"כים לבין בלוק כחול לבן שמונה 19 ח"כים. בנוסף, כל גוש יקבל 6-8 תפקידי סגני שרים.
משרד החוץ יחולק במהלך הקדנציה, כך שגבי אשכנזי (כחול לבן) יכהן כשר חוץ בשנה וחצי הראשונות ולאחר מכן התיק יעבור לידי הליכוד. לפי ההסכם בתום שנה וחצי כחול לבן תוכל לקבל לידיה את תיק האנרגיה או תיק הגנת הסביבה, בכפוף להסכמה בין נתניהו וגנץ. יו"ר הכנסת ימונה מטעם מהליכוד.
בכחול לבן לא קיבלו את תיק הבריאות, אך יוקם לדרישתם "קבינט קורונה" בראשות נתניהו וגנץ שינהל את המשבר ויגבש אסטרטגיית יציאה. כמו כן, יוקם גם יוקם "קבינט פיוס" בראשות השניים "שיפעל לאיחוי הקרעים בחברה הישראלית".
בנוסף, יחוקק חוק נורבגי שיאפשר לשר או לסגן שר להתפטר מחברותו בכנסת לטובת הבא ברשימת סיעתו, ולחזור ולכהן בכנסת מיד עם התפטרותו מתפקידו המיניסטריאלי. במסגרת החוק ייקבע כי מרגע שחדל שר או סגן שר שהתפטר מן הכנסת במסגרת ההסדר הקבוע בחוק הנורבגי, מלכהן בתפקידו המיניסטריאלי, הוא ישוב באופן אוטומטי לכהן כחבר כנסת, ואחרון חברי הרשימה של סיעתו שמכהן בכנסת באותה עת, יחדל מלכהן בה.
בחוק ייקבע כי לעניין רשימת מועמדים המורכבת מצירוף של מפלגות, ייראה כל מרכיב שלה לצרכי החוק הנורבגי כסיעה נפרדת, באופן שבמקום שר או סגן שר שיתפטר מן הכנסת, יבוא המועמד הראשון ברשימה שאינו חבר כנסת הנמנה עם מפלגתו של השר או סגן השר בהתאם לרישום שנעשה בעת אישור רשימת המועמדים לכנסת על ידי ועדת הבחירות המרכזית.
מספר השרים וסגני השרים שיוכלו להתפטר מן הכנסת במסגרת ההסדר הקבוע בחוק הנורבגי לא יעלה על חמישה מכל סיעה בת פחות מ- 20 חברי כנסת, אך לא יותר משליש סיעה או שני חברי כנסת הגבוה מביניהם ולא יעלה על 2 מכל סיעה בת יותר מ-20 חברי כנסת בעת ובעונה אחת.