כיכר השבת
מה נאכל היום?

אֶדָמָמֶה צלוי בתנור עם טעם משודרג

עובדה: צליית אוכל עדיפה בהרבה על הרתחת אוכל. הראשונה מוסיפה טעם, בעוד שהאחרונה לעתים הורסת אותו. לכן, אין זה מפתיע שבחרנו לצעוד במסלול הצלייה במתכון הזה. אנו מתבלים את האדממה שלנו בשמן זית, מלח ולימון לפני הבישול ואז מכניסים אותו לתנור. התרמילים נחרכים מעט בזמן האפייה ומחדירים טעם מעושן לפולים. ואז מוסיפים עוד קצת מגע ומעט פפריקה, ממש לפני ההגשה - ומקבלים נשנוש בריא וטעים (מתכונים, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 560 גרם חטיף פולי סויה קפואה (אדממה), מופשר
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח גס, בתוספת עוד - לגימור
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3/4 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה, לגימור)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה מקפיצים את האדממה עם שמן הזית, המלח, הפלפל השחור וגרידת הלימון.

3. מניחים את האדממה בשכבה אחידה על תבנית האפייה המוכנה. צולים עד שהתרמילים חרוכים והקטניות רכות, במשך 10-15 דקות. מצננים במשך 5 דקות ואז מקשטים עם עוד מלח ופפריקה מעושנת (אם משתמשים), לפי הטעם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
באופן הזה ניתן לאכול גם את התרמילים, כמו באפונת שלג, או שעדיין רק את הפולים?
צליל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות