רכיבים
- 6 כפות שמן זית
- 200 גרם נקניק צמחי / נקניק עוף פיקנטי, מפוררים (לא חובה)
- 3 בצלצלי שאלוט, פרוסים דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 כפיות אורגנו מיובש או 1 כף אורגנו טרי
- 2 כפיות עלי טימין מיובשים או 1 כף טימין טרי
- קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
- 170 גרם רסק עגבניות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
- מלח גס ופלפל שחור
- 2 כוסות קייל, תרד או מנגולד קצוצים
- 1 כוס בזיליקום טרי, קצוץ גס
- 1 כף גרידת קליפת לימון + 3 כפות מיץ לימון
פסטה מומלצת: 450 גרם קונכיות פסטה גדולות
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים את הפסטה אך שומרים בצד 1/2 1 כוסות ממי הבישול.
2. במחבת גדולה על אש גבוהה, מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הנקניקיות המפוררות ומטגנים אותן במשך 5-8 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את השאלוט, השום, האורגנו, הטימין ושבבי הצ'ילי. מטגנים יחד במשך 5 דקות עד שהשאלוט מתקרמלים.
3. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, מבשלים 2 דקות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ו-1 כוס ממי בישול הפסטה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
4. מוסיפים לרוטב את התרד / הקייל / המנגולד, ומבשלים תוך ערבוב עד שהם מאבדים מנפחם. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת ו-1/2 כוס בזיליקום. מערבבים ובמידת הצורך, מדללים את הרוטב עם עוד מים מבישול הפסטה.
6. בכלי קטן, מערבבים את שמן הזית הנותר עם 1/2 כוס הבזיליקום שנותר, גרידת הלימון, מיץ הלימון וקורט מלח.
אופן ההגשה: מחלקים את הפסטה בין כלי הגשה אישיים, מזלפים מעל את רוטב הבזיליקום והלימון, מגישים ואוכלים מיד.