רכיבים
- 2 בטטות קטנות, מקולפות ופרוסות לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ
- 1 בצל צהוב, פרוס
- 1 גמבה או פלפל כתום, פרוס לרצועות
- 1 פלפל חלפיניו קטן, פרוס דק
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 4 נתחי פילה סלמון במשקל 140-170 גרם כל אחד
- 2 כפיות אבקת צ'ילי
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 2-4 שיני שום, מגורדות או כתושות
- מיץ וגרידת קליפה מליים אחד (אפשר להחליף בלימון קטן אם לא מוצאים ליים)
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומערבבים בתבנית גדולה את פרוסות הבטטה, הבצל, הגמבה או הפלפל הכתום והפלפל החריף יחד עם 3 כפות שמן. מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים במשך 20 או עד שהירקות רכים.
2. מניחים את נתחי הסלמון בצלחת, מפזרים עליהם את אבקת הצ'ילי, הפפריקה, השום וקורט מלח ופלפל שחור על כל אחד. מזלפים על הכל 2 כפות שמן ומעסים ביד את התבלינים כך שהנתחים יהיו מצופים באופן אחיד.
3. מוציאים את התבנית מהתנור ומסיטים את הירקות לצד אחד של התבנית. בחלק שהתפנה, מסדרים את נתחי הסלמון ומחזירים את התבנית לתנור למשך 10-20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מזלפים על הכל את מיץ הליים ומגרדים מעל את קליפת הליים.