רכיבים
- 1/2 2 כוסות שיבולת שועל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית מלח גס
- 1 כוס שקדים קצוצים
- 2 כוסות חלב
- 1/3 כוס סירופ מייפל
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
- 90 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 1 כוס אוכמניות טריות
- 1 כוס תותים טריים קצוצים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל, אבקת האפייה, הקינמון, הג'ינג'ר, המלח ו-1/2 כוס שקדים.
2. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את החלב, המייפל, תמצית הווניל, הביצה ו-3 כפות מהחמאה המומסת.
3. שופכים את תערובת שיבולת השועל לתערובת החלב ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה 1/2 כוס תותים ו-1/2 כוס אוכמניות ומערבבים לשילוב מלא.
4. יוצקים את התערובת לתבנית גדולה משומנת קלות (או לתבניות קטנות יותר), מפזרים מעל את שאר האוכמניות, התותים והשקדים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהתערובת מתייצבת ומקבלת גוון זהוב יפה.
5. מיד לאחר האפייה, יוצקים מעל את שאר החמאה המומסת ומגישים בצ'אנקים בצלחות עם שוליים מעט גבוהים, מוזגים מעל חלב או מוסיפים קצת ומזלפים סירופ מייפל.