רכיבים
- 2 כפות פשתן טחון מעורבבים עם 5 כפות מים
- 4 בננות בינוניות בשלות
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1/4 כוס + 1 כף סוכר חום, דחוס
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח ים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס שמן קוקוס מומס או מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
- 1 כוס קמח ללא גלוטן (ניתן להחליף בקמח רגיל או קמח מלא)
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 1/3 כוס שוקולד מריר, רצוי 70% מוצקי קקאו, קצוץ גס + תוספת לקישוט
- 1/3 כוס חצאי אגוזי פקאן גולמיים או אגוזי מלך
- 1 כף סוכר קוקוס או סוכר קנים
- שמן
אופן ההכנה:
1.בקערה גדולה, מערבבים את הפשתן והמים ונותנים לתערובת לעמוד במשך 5 דקות. מוסיפים לקערה את הבננה והסודה לשתייה ומועכים יחד עד שמתקבל מרקם קרוב לחלק, עם מעט גושים קטנים.
2. מוסיפים לקערה את הסוכר החום, המייפל, הקינמון והמלח ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את תמצית הווניל והשמן ומערבבים שוב.
4. מוסיפים את הקמח (לאחר ניפוי), קמח השקדים ושיבולת השועל ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים.
5. מחלקים את הבלילה בין 10-11 תבניות מאפינס אישיות משומנות קלות וממלאים כל תבנית כמעט עד הסוף. מסדרים מעל אגוזי פקאן, מפזרים מעט שוקולד קצוץ וסוכר קוקוס או סוכר קנים.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 17-22 דקות או עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב-שחום יפה וקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי. מוציאים את התבניות מהתנור, נותנים למאפינס להצטנן במשך 5 דקות ואז מחלצים אותם בזהירות מהתבניות, מסדרים על רשת תנור ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.
שומרים את המאפינס בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים או במקפיא לזמן ארוך יותר.