רכיבים
- בצק פאי מוכן (קנוי או תוצרת בית)
- 1/2 כוס (99 גרם) סוכר מגורען
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1 כף קינמון
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1/2 כוס (106 גרם) סוכר חום בהיר
- 1 כוס (403 גרם) חלב 3%
- 1 כוס (235 גרם) שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח ים
אופן ההכנה:
1. מכינים את בצק הפאי: על משטח מקומח קלות, מרדדים את בצק הפאי לעיגול בעובי של כ-1/2 סנטימטר. מגלגלים את הבצק על המערוך ואז מעבירים אותו בעדינות לתבנית הפאי. חותכים שאריות בצק עודפות, כך שנשארים בערך 2.5 סנטימטרים בולטים מעל.
2. מקפלים את הבצק העודף סביב קצוות תבנית הפאי ומצמידים. דוקרים את הבצק במזלג ומקררים במשך 30 דקות לפחות. ממקמים את רשת התנור בשליש התחתון שלו ומחממים תנור ל-220 מעלות.
3. אופים את בצק הפאי עד שהוא מתחיל מעט להשחים לאורך הקצוות, במשך 17-22 דקות. מצננים לגמרי. מורידים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.
4. מכינים את המלית: בקערה בינונית מקציפים את הסוכר, הקמח, הקינמון ואגוז המוסקט, עד לאיחוד. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים יחד.
5. מוסיפים את החלב, השמנת, תמצית הווניל והמלח ומקציפים בעדינות כדי לשלבם.
6. שופכים את המילוי לתוך בצק הפאי המקורר. אופים עד שהעוגה נראית יציבה בקצוות, אך היא עדיין לחה במרכז, במשך 28-32 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.