רכיבים
- 1 כוס (127.5 גרם) קמח כוסמת, רצוי נטול גלוטן, לאחר ניפוי
- 1/3 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- 3/4 כפית סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית ווניל
- 1/4 1 כוסות רוויון, רצוי דל שומן
- 1/4 כוס מים
- 1 כף שמן קנולה
- 2 חלמונים גדולים
- 3 חלבונים גדולים
- 6 כפות סוכר
- תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים עם מטריפה ידנית את קמח הכוסמת, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
2. בקערה בינונית, טורפים במטריפה ידנית את תמצית הווניל, הרוויון, המים, השמן והחלמונים.
3. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.
4. מחממים היטב מחבת להכנת וופל בלגי.
5. בקערה גדולה, מקציפים בעזרת מערבל במהירות גבוהה את החלבונים עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כף אחת בכל פעם, עד לקבלת קצפת יציבה ומבריקה.
6. מקפלים בעדינות רבע מהקצפת לבלילה עם הקמח, ואז מוסיפים את שאר הקצפת ומאחדים בתנועות קיפול.
7. מרססים את מחבת הוופל בתרסיס שמן, יוצקים על הכל 1/2 כוס מהבלילה ואופים במשך 4 דקות עד להשחמה קלה. מחלצים את הוופלים מהמחבת וחוזרים על התהליך, עד שהבלילה נגמרת.
הכי טעים להגיש מיד לצד פרוסות פירות טריים, יוגורט וניל ושקדים קלויים.