רכיבים
- 1 ק"ג עגבניות טריות, חצויות
- 1 בצל מתוק, קלוף וחצוי לארבע
- 1 ראש שום, עם מעט מהחלק העליון חתוך
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 כוסות ציר ירקות
- 1 עלה דפנה
- 2 ענפי תימין
- 3 כפות בזיליקום טרי, קצוץ
- 1/3 כוס גבינת עזים מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום.
2. מסדרים את העגבניות, הבצל והשום על תבנית האפייה. מטפטפים את שמן הזית באופן שווה על הכל (כולל כמה כפיות על השום). מתבלים במלח ופלפל.
3. צולים עד שהעגבניות מתחילות להראות סימני התלקחות, הבצל רך והשום מתקרמל, במשך 35-40 דקות.
4. מעבירים את העגבניות והבצל לסיר גדול. מוציאים את שיני השום מקליפתן ומעבירים לתוך הסיר.
5. מוסיפים את הציר, עלה הדפנה והתימין ומביאים את התערובת לצמצום על אש בינונית-נמוכה. מבשלים עד להתפתחות של טעם טוב, במשך 20-25 דקות.
6. מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים עד שהוא חלק.
7. יוצקים את המרק לקערות. מקשטים כל קערה עם כפית בזיליקום ו-1-2 כפות גבינת עיזים. מגישים חם.